Νοσοκομείο ο... Ολυμπιακός: Έναν μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ, δύο εβδομάδες ο Σίκμα, αμφίβολοι με Μπάρτσα οι Γκος και Φαλ

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος

i

© Intime

Νοσοκομείο ο... Ολυμπιακός: Έναν μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ, δύο εβδομάδες ο Σίκμα, αμφίβολοι με Μπάρτσα οι Γκος και Φαλ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:11 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 09.10.2023

Βουνό τα προβλήματα στον Ολυμπιακό, που χάνει για τον επόμενο μήνα τον Σακίλ ΜακΚίσικ, την ώρα που ο Λουκ Σίκμα τέθηκε εκτός μάχης για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ αμφίβολη θεωρείται η παρουσία των Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Μουστάφα Φαλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στη βάση του, μετά την εκτός έδρας επικράτηση κόντρα στον Άρη έφερε ένα γεμάτο ιατρικό δελτίο που δημιουργεί ατελείωτους πονοκεφάλους στον Γιώργο Μπαρτζώκα ενόψει της συνέχειας. Κι αυτό γιατί όχι ένας, αλλά τέσσερις παίκτες ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Στην χειρότερη θέση όλων βρίσκεται ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον Άρη. Ο Αμερικανός άσος έχει αναπτύξει οστικό οίδημα στην μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου, έναν τραυματισμό που αποκόμισε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Για το λόγο αυτό μάλιστα θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα, κάτι που σημαίνει πως είναι εξαιρετικά αμφίβολος και για το ντέρμπι αιωνίων στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Κυριακής, κόντρα στον Άρη, υπέστη αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο αριστερά και θα μείνει εκτός μάχης για δυο εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως δεν θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Euroleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο ΣΕΦ.

Από εκεί και πέρα, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, που τραυματίστηκε και αυτός στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, υπέστη μυϊκό σπασμό δικέφαλου αριστερά και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, την ερχόμενη Παρασκευή, είναι αμφίβολη, κάτι που ισχύει και για τον Μουσταφά Φαλ, ο οποίος συνεχίζει να προπονείται ατομικά λόγω της διάτασης έσω πλαγίου δεξιού γονάτου.

O Ολυμπιακός έχει επιστρέψει στη βάση του, όμως προπόνηση δεν θα γίνει την Δευτέρα (09/10), με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχουν ρεπό και την προετοιμασία για την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στους Καταλανούς να ξεκινάει από την Τρίτη. Με προβλήματα λόγω των τραυματισμών που έχουν «χτυπήσει» τους νταμπλούχους Ελλάδας.