Ένα ξεμάτιασμα παρακαλώ...

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Ένα ξεμάτιασμα παρακαλώ...

Aχιλλέας Μαυροδόντης 11:01 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 09.10.2023

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει επειγόντως ανάγκη από ξεμάτιασμα, καθώς οι τραυματισμοί έχουν φτάσει στο σημείο να μην έχουν λογική πλέον.

Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος με τον οποίο έχει μπει στη χρονιά ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικός. Οι Πειραιώτες έχουν δώσει 4 επίσημα παιχνίδια, έχοντας ισάριθμες νίκες, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα μάλιστα να βλέπει τους παίκτες του να αποδίδουν εξαιρετικό μπάσκετ κατά διαστήματα. Όλα αυτά όμως μοιάζουν εύθραυστα, με τους Ερυθρόλευκους να θυμίζουν... νοσοκομείο!

Ο Μουστάφα Φαλ και ο Σακίλ ΜακΚίσικ έμειναν εκτός από το ματς της Θεσσαλονίκης, ώστε να είναι απολύτως έτοιμοι στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα. Ο Ίγκνας Μπραζντέικις δεν έχει παίξει ακόμα, όμως αναμένεται να το κάνει με τη Μπαρτσελόνα, καθώς σωματικά είναι πλέον καλά και μέχρι τότε θα έχει μια εβφδομάδα προπονήσεων στη πλάτη του με τη νέα του ομάδα. Δεν σταματούν όμως εκεί τα προβλήματα.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος και ο Λουκ Σίκμα παρακολούθησαν το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη από την άκρη του πάγκου. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού του ποδιού και ο Λουκ Σίκμα ένιωσε ενοχλήσεις στην γάμπα, με τους δύο τους να μην επιστρέφουν στο παρκέ.

Έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να κάνει ένα ροτέισιον που δεν συνηθίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Αϊζάια Κάνααν, Τόμας Ουόκαπ και Άλεκ Πίτερς να παίζουν για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες πάνω από 30 λεπτά.

Οι εξετάσεις των Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος και Λουκ Σίκμα λοιπόν θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τον Ολυμπιακό, που παλεύει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Ας το πάμε αλλιώς λοιπόν, πάντα με μια δόση χιούμορ παραπάνω. Ξέρει κανείς ξεμάτιασμα; Αν ναι, ας κάνει μια καλή και να ξεματιάσει τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Είναι και προγραμματισμένο για Παρασκευή και 13 το ματς με την Μπαρτσελόνα...

Αγωνιστικά δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, ενώ το ροτέισιον του Ολυμπιακού βγήκε εκτός λογικής. Από Παρασκευή στόχος όλων στον Ολυμπιακό είναι να δούμε ένα παιχνίδι με... κανονικότητα και χωρίς απουσίες, κάτι που φυσικά είναι δύσκολο, βάσει του τρόπου με τον οποίο αποχώρησαν Ουίλιαμς - Γκος και Σίκμα. Μακάρι να κάνουμε λάθος.

Θα τα ξαναπούμε λοιπόν το βράδυ της Παρασκευής, τόσο από το Euroleague Show του Sportal, όσο και από το Sportal.gr, με την ελπίδα να είμαστε σε πιο... κανονικούς ρυθμούς (επιτέλους).

ΥΓ. Κάνααν πόσο παικταράς είσαι ρε φίλε;

ΥΓ2. Η διαιτησία στο «Αλεξάνδρειο» δεν ήταν καλή. Εγώ θα πω πως ήταν απλά «κακή μέρα» και βλέπουμε στην συνέχεια... 

ΥΓ3. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Ολυμπιακός δείχνει πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του το καλοκαίρι και κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση.

ΥΓ4. Πέραν της ατυχίας του, ευελπιστώ ο Λουκ Σίκμα να μπει σύντομα στους ρυθμούς του Ολυμπιακού και να δείξει το τι πραγματικά είναι, γιατί η εικόνα του στο ΟΑΚΑ αδικεί τον εαυτό του και την ποιότητά του.

ΥΓ5. Κατακριτέο να βρίζουν την μητέρα του οποιουδήποτε αθλητή και καλά έκαναν οι διαιτητές στη Ρόδο που διέκοψαν το ματς για να κάνουν συστάσεις. Μάλλον όμως για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη δεν ισχύει το ίδιο...

ΥΓ6. Ειλικρινά δεν μπορώ να συλλάβω αυτό που έγινε στο ΠΑΟΚ - Προμηθέας με τα συνθήματα κατά του συγχωρεμένοι Γιάννη Ιωαννίδη. Αλλά τα είπαμε και το Σάββατο. Άνθρωποι σε αυτή τη χώρα δεν θα γίνουμε ποτέ...

ΥΓ7. Ανατριχίλα αυτό το σακάκι, ακόμα και για εμάς που ήμασταν μικροί και δεν τον ζήσαμε. Υπέροχη κίνηση από Άρη και Ολυμπιακό. Καλό παράδεισο Ξανθέ. Σε ευχαριστούμε για όσα έκανες για το άθλημα που αγαπάμε...