Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ΟΑΚΑ με τέσσερις παίκτες να είναι σχεδόν πάντα στο παρκέ

Μπαρτζώκας

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ΟΑΚΑ με τέσσερις παίκτες να είναι σχεδόν πάντα στο παρκέ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:58 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:58 - 08.10.2023

Ο Ολυμπιακός πήγε με... safe ροτέισιον στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπαιξε σχεδόν όλο το 45λεπτο του ντέρμπι με 4 παίκτες να είναι σχεδόν πάντα στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό με δύο σημαντικές απουσίες, καθώς οι Μοστάφα Φαλ και Ίγκνας Μπραζντέικις δεν αγωνίστηκαν. Παράλληλα ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε σε καλή μέρα τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Λουκ Σίκμα και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, με τον πρώτο να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, τον δεύτερο να μην έχει βρει ακόμα τα πατήματά του και τον τρίτο να είναι απλά σε μέτρια μέρα (όλοι έχουν δικαίωμα σε τέτοιες βραδιές εξάλλου).

Αυτό ανάγκασε τον Έλληνα κόουτς να πάει σε πολύ κλειστό ροτέισιον και να... αρνείται να αλλάξει τους παίκτες που είχε στο παρκέ. Μάλιστα 4 εξ αυτών έπαιξαν πάνω από 31' λεπτά ο καθένας!

Ο Τόμας Ουόκαπ αγωνίστηκε για 38:45, έχοντας 27 πόντους με 5 τρίποντα και 5 ασίστ.

Τόμας Ουόκαπ © Intime

Ο Άλεκ Πίτερς αγωνίστηκε 36:50, έχοντας επίσης 17 πόντους με 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ αναδείχθηκε και MVP της αγωνιστικής.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αγωνίστηκε για 35:34, έχοντας 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 μπλοκ.

Μιλουτίνοφ, Λεσόρ © Intime

Ο Αϊζάια Κάνααν αγωνίστηκε για 31:49, έχοντας 14 πόντους με 4 τρίποντα.

Οι παραπάνω έπαιξαν το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ενώ από κοντά σε χρόνο ήταν και οι Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος με 27:13 στο παρκέ (16 πόντοι) και Κώστας Παπανικολάου με 26:18 (3 πόντοι με 1 τρίποντο και 5 ασίστ).

Και ο Μπαρτζώκας γέλασε (το καλοκαίρι), γιατί ο Μπαρτζώκας ξέρει!

Και ο Μπαρτζώκας γέλασε (το καλοκαίρι), γιατί ο Μπαρτζώκας ξέρει!

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες πάνω στους οποίους ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να στηριχθεί, να κάνουν την διαφορά και να δικαιώνουν τον Έλληνα κόουτς. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Γενικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δείξει πως όταν ένας παίκτης είναι στη μέρα του, του δίνει χρόνο στο παρκέ, με τους παραπάνω να είσαι σε καλή βραδιά επιθετικά (μόνο ο Παπανικολάου ήταν μονοψήφιος). Έτσι, βάσει και των θεμάτων που είχε με τις απουσίες και τους τραυματισμούς, πορεύτηκε έτσι, με τους παίκτες του να τον βγάζουν ασπροπρόσωπο στο παρκέ του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.