Οι Μάβερικς «έδεσαν» τον Κιντ και άφησαν τους ανταγωνιστές τους με την όρεξη

Τζέισον Κιντ

Οι Μάβερικς «έδεσαν» τον Κιντ και άφησαν τους ανταγωνιστές τους με την όρεξη

Χρήστος Τσάλτας 15:29 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 19.05.2024

Την ώρα που το όνομα του Τζέισον Κιντ ενεπλάκη σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν ως υποψήφιο στόχο των Λος Άντζελες Λέικερς για τη θέση του head coach, οι Ντάλας Μάβερικς έκαναν την κίνηση-ματ και επέκτειναν τη συνεργασία τους μαζί του.

Από τη στιγμή που ο Ντάρβιν Χαμ αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο των Λος Άντζελες Λέικερς και η ομάδα της Καλιφόρνια βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή, ένα από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν αυτό του Τζέισον Κιντ. Ο έμπειρος κόουτς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο Τέξας, για λογαριασμό των Ντάλας Μάβερικς, με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του να είναι εξαιρετική.

Αυτό φαίνεται πως εκτίμησαν και στο Λος Άντζελες, όπως και το γεγονός πως έχει τον τρόπο να δουλεύει με σταρ πρώτου μεγέθους. Παρά την φημολογία όμως και τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, οι Μάβερικς έδωσαν την πιο ηχηρή απάντηση. Πώς; Με μια κίνηση γεμάτη νόημα.

Οι Μαβς επέκτειναν το συμβόλαιο του Τζέισον Κιντ, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο για την κίνηση αυτή. Ο έμπειρος κόουτς χαίρει της εκτίμησης όλων στην ομάδα του Τέξας, με τον Μαρκ Κιούμπαν να έχει μόνο καλά λόγια να πει για την αξία του. Συν τοις άλλοις και οι παίκτες της ομάδας νιώθουν άνετα στο σύστημά του, με τους Λούκα Ντόντσιτς και Κάιρι Ίρβινγκ να συνεργάζονται άψογα.

Επιπλέον, το timing στο οποίο ήρθε η κίνηση αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Κι αυτό γιατί οι Μάβερικς έβαλαν «φρένο» στα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών, ενώ την ίδια στιγμή προχώρησαν στην κίνηση επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών λίγο πριν από την έναρξη του δευτέρου γύρου των Playoffs της Δύσης, κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Η κίνηση αυτή ήρθε να δείξει πως στο Ντάλας έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον χαρισματικό κόουτς και ουδείς σκέφτεται το μέλλον της ομάδας χωρίς εκείνον στο τιμόνι.