Ευρώπη τέλος για τον Έξουμ, επιστρέφει στο ΝΒΑ (vids)

Ντάντε Έξουμ και Κέβιν Πάντερ

i

© Intime

Ευρώπη τέλος για τον Έξουμ, επιστρέφει στο ΝΒΑ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:49 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 02.07.2023

Η Παρτίζαν και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήθελαν να τον κρατήσουν στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκός τον διεκδικούσε, αλλά τελικά ο Ντάντε Έξουμ μετά από δύο σεζόν στην Euroleague επιστρέφει στο ΝΒΑ και θα γίνει συμπαίκτης των Λούκα Ντόντσιτς και του Κάιρι Ίρβινγκ στους Ντάλας Μάβερικς.

Μετά από δύο σεζόν στην Ευρώπη, μία με τη Μπαρτσελόνα και μία με την Παρτίζαν, ο Ντάντε Έξουμ επιστρέφει στο ΝΒΑ και αφήνει στα... κρύα του λουτρού τις ομάδες της Euroleague που σκέφτονταν και κινούνταν για την απόκτησή του. Μία από αυτές ήταν και ο Παναθηναϊκός, ενώ η Παρτίζαν είχε ξεκινήσει την μεγάλη προσπάθειά της να τον κρατήσει στο Βελιγράδι. 

Τελικά οι Ντάλας Μάβερικς τον έκαναν δικό τους με συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους και θα τον βάλουν πίσω από τους Λούκα Ντόντσιτς και Κάρι Ίρβινγκ στο rotation δίνοντας του μία δεύτερη ευκαιρία στην επί αμερικάνικου εδάφους καριέρα του. 

Ο 27χρονος Αυστραλός είχε ξεκινήσει με μεγάλη προοπτική την καριέρα του και στο Draft του 2014 οι Γιούτα Τζαζ τον είχαν επιλέξει στο Νο 5. Οι τραυματισμοί ήταν ο κύριος λόγος που δεν του επέτρεψαν να αναπτυχθεί, έμεινε έξι σεζόν στον «μαγικό πλανήτη» με την καλύτερη χρονιά του να είναι αυτή της σεζόν 2017-18 όταν είχε με τους Μορμόνους 8,1 πόντους και 3,1 ασίστ

Από το 2019 έως το 2021 εμφανίστηκε ως... guest με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και ακολούθως βρέθηκε στην Ευρώπη. Με την Μπαρτσελόνα (αρχικά) έδειξε μέρος των προσόντων του, ενώ πέρσι με την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέβασε τις μετοχές του. 

Η ομάδα του Βελιγραδίου αφού πρώτα ανανέωσε το συμβόλαιο του Κέβιν Πάντερ είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να κρατήσει και τον Ντάντε Έξουμ αν και ήξερε πως η υπόθεση θα ήταν δύσκολη. Κυρίως, γιατί τον παίκτη τον ήθελαν αρκετές ομάδες της Euroleague και μία από αυτές ήταν ο Παναθηναϊκός. Τελικά, οι Ντάλας Μάβερικς έκαναν την κίνησή τους και προσθέτουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που μπορεί να τους δώσει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. 

Η ευχάριστη είδηση για τον Αυστραλό ήρθε σε μία δύσκολη στιγμή για την οικογένειά του, αφού ο πατέρας του Σεσίλ Έξουμ βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και δίνει μάχη για τη ζωή του.