Απροσδόκητη κίνηση των Μπακς, κράτησαν στο Μιλγουόκι τον Τζάι Κρόουντερ (vid)

Τζάι Κρόουντερ

i

@ photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

Απροσδόκητη κίνηση των Μπακς, κράτησαν στο Μιλγουόκι τον Τζάι Κρόουντερ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:07 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 07:17 - 02.07.2023

Οι Μιλγουόκι Μπακς τελικά έδωσαν μονοετές συμβόλαιο στον Τζάι Κρόουντερ, αφού ο κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν προφανώς θεωρεί πως ο 33χρονος φόργουορντ στο σύστημά του μπορεί να κάνει ό,τι δεν έκανε πέρσι με τη φανέλα της ομάδας και υπό τις οδηγίες του Μάικ Μπουντενχόλτζερ.

Πέρσι έδωσαν πέντε μελλοντικά Draft picks δεύτερου γύρου στους Φοίνιξ Σανς για να αποκτήσουν τον Τζάι Κρόουντεν. Έκαναν μεγάλη θυσία και τελικά πήραν τον δυναμικό φόργουορντ, ο οποίος όμως δεν τους προσέφερε απολύτως τίποτα στην ομάδα. Δεν βρήκε ουσιαστικό ρόλο και στα κρίσιμα ήταν σχεδόν μόνιμα καθισμένος στην άκρη του πάγκου. 

Η διοίκηση επικρίθηκε γι’ αυτή την κίνηση και φάνηκε πως όλοι στο Μιλγουόκι ήθελαν να την ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα γινόταν. Ο 33χρονος φόργουορντ δεν είχε θέση υπό τις οδηγίες του Μάικ Μπουντενχόλτζερ και τελείωσε τη χρονιά του με 18 συμμετοχές στην κανονική διάρκεια της σεζόν στις οποίες είχε 6,9 πόντους και 3,8 ριμπάουντ. Στα Play Offs, στον... σκληρό αποκλεισμό δηλαδή κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ, έπαιξε σε 4 αγώνες συνολικά 41 λεπτά και είχε 7 πάντους με 3 στα 13 σουτ. Το μέλλον τους στα Ελάφια δεν φαινόταν να υπάρχει στον ορίζοντα παρόλα αυτά μετά τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Κρις Μίντλετον και Μπρουκ Λόπεζ ήρθε και η δική του σειρά. 

Ο Κρόουντερ λοιπόν, συνεχίζει στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο για έναν ακόμα χρόνο, αφού προφανώς ο νέος κόουτς, Έιντριεν Γκρίφιν, το παιχνίδι του οποίου επικεντρώνεται στην άμυνα θεωρεί πως ο βετεράνος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στοιχεία που απαιτούνται για να διεκδικηθεί το πρωτάθλημα.

Ο Ουέστμπρουκ πήρε τα... ψίχουλα που του έδωσαν οι Κλίπερς και έμεινε στο Λ.Α. (vid)
NBA

06:48 - 02.07.2023

Ο Ουέστμπρουκ πήρε τα... ψίχουλα που του έδωσαν οι Κλίπερς και έμεινε στο Λ.Α. (vid)

Συμβόλαιο δύο ετών έναντι 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ και συνεχίζει στο Λ.Α. με τους Κλίπερς - Οι Καλιφορνέζοι πλέον εστιάζουν στην περίπτωση απόκτησης του Τζέιμς Χάρντεν με ανταλλαγή από τους Σίξερς, ενώ βγάζουν στην αγορά και τον Ίβιτσα Ζούμπατς.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι Μπακς δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες στο salary cap τους. Το σπατάλησαν (και δικαίως) για να κρατήσουν τους Μίντλετον και Λόπεζ, προσπάθησαν να πείσουν τον Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο να επιστρέψει στην πόλη τους, αλλά όταν δεν το κατάφεραν (πήγε στους Νιου Γιορκ Νικς) αποφάσισαν να δώσουν μία ακόμα ευκαιρία στον Κρόουντερ, που το βιογραφικό του έχει όλα τα στοιχεία που αποτελούν... κλειδί για μία ομάδα όπως αυτή του Μιλγουόκι, αρκεί να αποδειχθεί πως έχει ακόμα καύσιμο στη μηχανή τους για να τα παρουσιάσει ξανά στο παρκέ.