Ντεμπούτο του Γκάλινατ με την Καρδίτσα κόντρα στον Κολοσσό
i

© Printscreen

Ντεμπούτο του Γκάλινατ με την Καρδίτσα κόντρα στον Κολοσσό

Πάρης Τσελεπίδης • 19:19 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η Καρδίτσα θα αντιμετωπίσει μεθαύριο τον Κολοσσό στη Ρόδο, σε ένα παιχνίδι που θα κάνει το ντεμπούτο του ο Ρομπέρτο Γκάλινατ στη Basket League.

Ο Αμερικάνος γκαρντ Ρομπέρτο Γκάλινατ έφτασε στην Καρδίτσα και θα ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στη Ρόδο για το παιχνίδι με τον Κολοσσό. Η νεοφώτιστη ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης της Basket League, έχοντας μόλις μια νίκη σε 12 αγώνες, και συνεχίζει την ενίσχυσή της υπό τις οδηγίες του Νίκου Παπανικολόπουλου για την επίτευξη της παραμονής της. 

Το έργο της κόντρα στους Ροδίτες μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού φέτος ο Κολοσσός Ρόδου H Hotels είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και φιγουράρει στην 4η θέση με ρεκόρ 7-5. Παρόλα αυτά η ομάδα του Παπανικολόπουλου πάντως θα είναι ενισχυμένη στη Ρόδο, αφού έκανε μπαράζ μεταγραφών αποκτώντας ήδη τους Ουέστ και Πίτερς, προκειμένου να κάνει αντεπίθεση στο Β' γύρο του πρωταθλήματος με μοναδικό στόχο να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο Γκάλινατ πριν έρθει στη χώρα μας αγωνιζόταν στη Νανσί. Μάλιστα σε 15 του εμφανίσεις με τους Γάλλους, είχε μέσο όρο 9,5 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ. Πλέον η Ελλάδα αποτελεί τον πέμπτο ευρωπαϊκό του σταθμό, αφού έχει αγωνιστεί και στις Χόρσενς, Ρόμα και Μπαχτσεσεχίρ.

Πλέον η επόμενη κίνηση για την ομάδας της Καρδίτσας που έχει πλέον έξι ξένους είναι η εύρεση ενός σέντερ. Η περίπτωση που απασχόλησε τον Καλαματιανό τεχνικό της ήταν αυτή του Σον Έβανς αλλά οι υψηλές του απαιτήσεις είχανε σαν αποτέλεσμα να μην προχωρήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει στα υπόψη ειδικότερα όσο δεν προκύπτει κάτι άλλο σε αυτό το χρονικό σημείο.