Οι Νάγκετς με το triple double του Γιόκιτς επικράτησαν με το ζόρι των... αποδεκατισμένων Σίξερς - Νίκες για Σανς και Μάβερικς (vids)

Νίκολα Γιόκιτς

i

photo by AAron Ontiveroz / Getty Images / Ideal Images

Οι Νάγκετς με το triple double του Γιόκιτς επικράτησαν με το ζόρι των... αποδεκατισμένων Σίξερς - Νίκες για Σανς και Μάβερικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:19 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:21 - 28.03.2023

Ο Τζόελ Εμπίντ δεν εμφανίστηκε με πρόβλημα στην κνήμη, ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν επίσης εκτός και οι Σίξερς πάλεψαν, αλλά οι Νάγκετς με πρωταγωνιστή τον Νίκολα Γιόκιτς (25 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 12 ασίστ) έφθασαν στην επίκράτηση με 116-111. Οι Σανς λίγο πριν επιστρέψει ο Ντουράντ νίκησαν στη Γιούτα και οι Μάβερικς στην Ιντιάνα.

Όσοι είχαν κλείσει εισιτήρια για να δουν το συγκεκριμένο ματς ή όσοι σκέφτηκαν να… ξενυχτήσουν για να το παρακολουθήσουν (αν βρίσκονταν σε διαφορετική με τις ΗΠΑ χρονική ζώνη) θα το έκαναν για έναν συγκεκριμένο λόγο. Για να δουν τον Τζοέλ Εμπίντ να μονομαχεί με τον Νίκολα Γιόκιτς. Πρόκειται για τους δύο παίκτες που (μαζί με τον Αντετοκούνμπο) διεκδικούν το βραβείο του MVP. Και φυσικά εκπροσωπούν τους δύο καλύτερους σέντερ μιας ολόκληρης εποχής. 

Ο Καμερουνέζος σέντερ των Φιλαδέλφεια Σίξερς όμως, δεν εμφανίστηκε στο Ντένβερ. Αποφάσισε πως δεν είναι αναγκη να πιέσει την πονεμένη του κνήμη και έτσι έκανε παρέα στον επίσης τραυματία -με ενοχλήσεις στον αχίλλειο- Τζέιμς Χάρντεν. 

Έτσι, ο Νίκολα Γιόκιτς δεν δυσκολεύτηκε να κυριαρχήσει απέναντι στους εναπομείναντες αντιπάλους του και με 25 πόντους, 17 ριμπάουντ και 12 ασίστ οδήγησε στη νίκη το Ντένβερ. Βέβαια, αυτή δεν κατακτήθηκε με άνεση, αφού οι Σίξερς με τον Ταϊρίς Μάξεϊ να έχει 29 πόντους πίεσαν μέχρι την τελευταία επίθεση. Τελικά ηττήθηκαν με 116-111 και πλέον έχουν ρεκόρ 49-26.

Ο Τσάμπερλεϊν, ο Μπερντ και τώρα ο Ιμάνιουελ Κουίκλι, που με το show του επανέφερε τους Νικς στις νίκες (vids)
NBA

06:43 - 28.03.2023

Ο Τσάμπερλεϊν, ο Μπερντ και τώρα ο Ιμάνιουελ Κουίκλι, που με το show του επανέφερε τους Νικς στις νίκες (vids)

Με 40 πόντους που προέκυψαν από άψογα ποσοστά ευστοχίας και 9 ασίστ ο Ιμάνιουλ Κουίκλι, έπαιξε στη θέση του τραυματία Τζέιλεν Μπρόσον και με την... ιστορική του επίδοση προσέφερε στη Νέα Υόρκη τη νίκη με 137-115 επί των Χιούστον Ρόκετς. Οι Νικς με 43-33 ελέγχουν την πέμπτη θέση της Ανατολής.

Απομένουν επτά παιχνίδια γι’ αυτούς σε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα (παίζουν με Σέλτικς και Μπακς) και θα δώσουν αγώνα για να κρατήσουν την τρίτη θέση της Ανατολής, αφού οι Κλίβελαντ Καβαλίερς πιέζουν ασφυκτικά. Το Ντενβερ πλέον, με ρεκόρ 51-24 είναι άνετο στην κορυφή της Δύσης. 

Γιούτα - Φοίνιξ: 103-117

Ο Ντέβιν Μπούκερ με 24 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης των Φοίνιξ Σανς στη Γιούτα. Μαζί του στην προσπάθεια και ο ΝτιΑντρέ Έιτον, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του και πρόσθεσε 14 πόντους. Χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος αναμένεται να επανεμφανιστεί στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, οι Ήλιου αυτή τη φορά βρήκαν έξτρα λύσεις από τον... πάγκο. Ο Τέρενς Ρος είχε 13 πόντους, ο Κάμερον Πέιν 12 και ο Μπισμάκ Μπιγιόμπο έναν λιγότερο. 

Οι Τζαζ είχαν και πάλι για πρωταγωνιστή τον Λάουρι Μαρκάνεν και για... μπλοκέρ τον Ουόκερ Κέσλερ. Ο rookie σέντερ κάνει πάταγο στο δεύτερο μισό της σεζόν και αυτή τη φορά είχε 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 τάπες. Μάλιστα, η έφεσή του στην τελευταία στατιστική κατηγορία αναμένεται να γράψει ιστορία στο ΝΒΑ!

Ιντιάνα - Ντάλας: 104-127

Μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες και τις back to back αποτυχίες από τους αδύναμους Σάρλοτ Χόρνετς, οι Ντάλας Μάβερικς επέστρεψαν στην νίκες. Το 127-104 επί των Ιντιάνα Πέισερς ήταν πολύ χρήσιμο στην προσπάθεια επανένταξεις στις προνομιούχες θέσεις της δυτικής περιφέρειας και ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 25 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Δεν είχε (και πάλι) ενθουσιασμό στον τρόπο στο παιχνίδι του, ούτε στο πρόσωπό του, αλλά ήταν ουσιαστικός.  

Ο Κάιρι Ίρβινγκ πρόσθεσε 16 πόντους, ενώ ο 20χρονος rookie Τζέιντεν Χάρντι με 20 πόντους έκανε άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι για τους Καουμπόηδες. Από την πλευρά των Πέισερς, ο Μπενεντίκτ Μαθουρίν ήταν ο πρώτος σκόρερ με 26 πόντους.