Ο Τσάμπερλεϊν, ο Μπερντ και τώρα ο Ιμάνιουελ Κουίκλι, που με το show του επανέφερε τους Νικς στις νίκες (vids)

Ιμάνιουελ Κουίκλι

i

photo by Elsa / Getty Images / Ideal Images

Ο Τσάμπερλεϊν, ο Μπερντ και τώρα ο Ιμάνιουελ Κουίκλι, που με το show του επανέφερε τους Νικς στις νίκες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:43 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:47 - 28.03.2023

Με 40 πόντους που προέκυψαν από άψογα ποσοστά ευστοχίας και 9 ασίστ ο Ιμάνιουλ Κουίκλι, έπαιξε στη θέση του τραυματία Τζέιλεν Μπρόσον και με την... ιστορική του επίδοση προσέφερε στη Νέα Υόρκη τη νίκη με 137-115 επί των Χιούστον Ρόκετς. Οι Νικς με 43-33 ελέγχουν την πέμπτη θέση της Ανατολής.

Οι μόνοι παίκτες στην ιστορία που κατάφεραν να τελειώσουν τον αγώνα τους με 40 ή και περισσότερους πόντους και με 9 ασίστ, την ώρα που εκτελούσαν με 80% στα σουτ, ήταν ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο Λάρι Μπερντ και ο Γκέιλ Γκούντριτς. Ώσπου εμφανίστηκε στο Μάντισον της Νέας Υόρκης, τα ξημερώματα της Τρίτης (28/3) και η… παρέα απέκτησε νέο μέλος. Το τέταρτο. 

Ο νεαρός γκαρντ των Νιου Γιορκ Νικς, Ιμάνιουελ Κουίκλι, ο οποίος έτσι κι αλλιώς κάνει καταπληκτική σεζόν, αυτή τη φορά το… παράκανε. Τελείωσε το ματς με 40 πόντους, οι οποίοι παρήχθησαν με 9/11 δίποντα, δηλαδή ποσοστό 81,8% (είχε 5/7 τρίποντα, 7/9 βολές) και 9 ασίστ, οδηγώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην εύκολη νίκη με 137-115 επί των Χιούστον Ρόκετς. 

Ήταν η πρώτη επιτυχία της ομάδας, μετά από αρκετές μέρες. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες έδειχνε ότι άρχιζαν να τους καταβάλουν, αλλά ο Κουίκλι επανέφερε τις ισορροπίες. 

«Αν θες πόντους, θα σου δώσει πόντους», είπε ο κόουτς Τομ Τιμποντό για τον πρωταγωνιστή του αγώνα και πρόσθεσε πως «αν θες να οργανώσει το παιχνίδι το κάνει. Είναι καλός ριμπάουντερ, είναι αποτελεσματικός είτε ως βασικός, είτε ως αναπληρωματικός, μπορεί να πάιξει ως πόιντ γκαρντ και ως σούτινγκ γκαρντ. Μπορεί και να μαρκάρει και τους αντίπαλους σμολ φόργουορντ αν χρειαστεί». Με λίγα λόγια είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί και το μέλλον τον Νικς, που άλλωστε είχαν εξηγήσει προ πολλού πόσο πολύ τον θέλουν και τον χρειάζονται. 

Οι Μπακς έκαναν τη δουλειά τους στο Ντιτρόιτ παρά την απουσία των Αντετοκούνμπο και Χόλιντεϊ (vid)
NBA

05:58 - 28.03.2023

Οι Μπακς έκαναν τη δουλειά τους στο Ντιτρόιτ παρά την απουσία των Αντετοκούνμπο και Χόλιντεϊ (vid)

Ο Κρις Μίντλετον ανέλαβε δράση, έβαλε 34 πόντους, είχε στο πλευρό του τους Μπρουκ Λόπεζ, Μπόμπι Πόρτις, Τζιβόν Κάρτερ και η νίκη (126-117) στο Ντιτρόιτ επί των Πίστονς δεν ήταν επιβλητική, αλλά ήταν η 54η σε σύνολο 75 αγώνων.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους συμπαίκτες του; Ο Τζούλιους Ραντλ με 26 πόντους (τους 15 στην πρώτη περίοδο) συνόδευσε την προσπάθεια του νεαρού γκαρντ, ενώ ο Αρ Τζέι Μπάρετ έφθασε στους 19.

Για τους Ρόκετς, που πίεσαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο (66-61) ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ ήταν πρώτος σκόρερ με 26 πόντους, ενώ ο Τζέλεν Γκριν είχε 19.