Ο Μπάρκλεϊ δεν έχει σχέσεις με τον Τζόρνταν γιατί «δεν έχει μάθει να ακούει "όχι!"», ενώ δεν... γουστάρει τον Ντουράντ

Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Μάικλ Τζόρνταν

i

© photo by Jeff Kravitz / Getty Images / Ideal Images

Ο Μπάρκλεϊ δεν έχει σχέσεις με τον Τζόρνταν γιατί «δεν έχει μάθει να ακούει "όχι!"», ενώ δεν... γουστάρει τον Ντουράντ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:38 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 27.03.2023

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ ένας από τους πιο δυναμικούς σχολιαστές του ΝΒΑ και θρύλος του αμερικάνικου μπάσκετ αποκάλυψε τους λόγους που πλέον με τον Μάικλ Τζόρντα δεν λένε ούτε... καλημέρα. Εξήγησε επίσης γιατί δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον Κέβιν Ντουράντ.

Γεννήθηκαν με τρεις μέρες διαφορά. Ο Μάικλ Τζόρνταν στις 17 Φεβρουαρίου του 1960 και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ στις 20. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο ΝΒΑ στα μέσα τις δεκαετίας του '80, έπαιξαν μαζί στην Dream Team του 1992 που εμφανίστηκε στη Βαρκελώνη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχαν δημιουργήσει φιλική σχέση. Έπαιζαν μαζί γκολφ, έκαναν παρέα και τα... έλεγαν αρκετά συχνά. 

Ο Μπάρκλεϊ και ο Τζόρνταν έχουν σταματήσει να έχουν επαφές εδώ και πολλά χρόνια και ο πρώτος αποκάλυψε τον λόγο, στην εκπομπή «60 Minutes» με τον Τζον Βερτέιμ. 

O Τζόρνταν πουλάει τους Χόρνετς γιατί μάλλον βαρέθηκε να τους βλέπει να χάνουν
NBA

09:24 - 17.03.2023

O Τζόρνταν πουλάει τους Χόρνετς γιατί μάλλον βαρέθηκε να τους βλέπει να χάνουν

Ο Μάικλ Τζόρνταν φαίνεται πως έχει αποφασίσει να απαλλαχθεί από τον τίτλο του προέδρου των Σάρλοτ Χόρνετς, που επί των ημερών του μπήκαν μόλις δύο φορές στα play offs χωρίς να κάνουν κάτι αξιόλογο. Είχε αγοράσει τις μετοχές για 275 εκατομμύρια και τώρα... πουλάει πιο ακριβά!

«Το πρόβλημα είναι, ότι δεν έχει αρκετούς ανθρώπους γύρω του που μπορούν να του πουν "όχι"», είπε ο Μπάρκλεϊ, που ποτέ δεν φοβήθηκε να πει τη γνώμη του όσο ενοχλητικός κι αν γίνεται. «Αυτό τον κάνει επιθετικό όταν ακούει άρνηση. Δεν την έχει συνηθίσει και αυτό δημιούργησε πρόβλημα στη σχέση μας», πρόσθεσε για να καταλήξει πως ουσιαστικά «δεν λέμε ούτε "γεια!"». 

Προφανώς δεν ασχολήθηκε και με τα 60 λεπτά της συνέντευξή του με το Τζόρνταν, καθώς ο «Sir» ανέπτυξε πολλά ζητήματα. Από τους Μιλγουόκι Μπακς του -και κατά τη γνώμη του κορυφαίου παίκτη στον πλανήτη, Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέχρι τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά και τον Τζα Μοράντ, οι πρόσφατες πράξεις του οποίοι «θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σωστά για να δημιουργηθεί μία προοπτική η νοοτροπία για την οπλοκατοχή και τη βία να περιοριστεί»

Aσχολήθηκε επίσης και με τον Κέβιν Ντουράντ για τον οποίο δήλωσε «πως είναι πολύ ευαίσθητος στην κριτική. Αν και σπουδαίος παίκτης θεωρεί πως δεν μπορεί κανένας να του ασκεί κριτική και το ίδιο συμβαίνει και με άλλους παίκτες της γενιάς του». Και μάλλον έχει δίκιο γιατί ο σούπερ σταρ των Σανς όταν άκουσε τις δηλώσεις εκνευρίστηκε για την... κριτική που του έγινε από τον Μπάρκλεϊ και μέσω twitter απάντησε: «Δεν πρόκειται ποτέ να σεβαστώ τα λόγια σου!».