O Τζόρνταν πουλάει τους Χόρνετς γιατί μάλλον βαρέθηκε να τους βλέπει να χάνουν

Μάικλ Τζόρνταν

i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

O Τζόρνταν πουλάει τους Χόρνετς γιατί μάλλον βαρέθηκε να τους βλέπει να χάνουν

Γιώργος Γαβριλάκης 09:24 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 17.03.2023

Ο Μάικλ Τζόρνταν φαίνεται πως έχει αποφασίσει να απαλλαχθεί από τον τίτλο του προέδρου των Σάρλοτ Χόρνετς, που επί των ημερών του μπήκαν μόλις δύο φορές στα play offs χωρίς να κάνουν κάτι αξιόλογο. Είχε αγοράσει τις μετοχές για 275 εκατομμύρια και τώρα... πουλάει πιο ακριβά!

Το 2010 ο Μάικλ Τζόρνταν αγόρασε έναντι 275 εκατομμυρίων δολαρίων το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο των Σάρλοτ Χόρνετς, που βέβαια τότε (και μέχρι το 2014) ονομάζονταν Μπόμπκατς.

Με αυτόν τον τρόπο εκτός από θρύλος του ΝΒΑ, έξι φορές πρωταθλητής με τους Σικάγο Μπουλς και πέντε φορές MVP του πρωταθλήματος, έγινε και ιδιοκτήτης ομάδας. Αυτός ήταν ένας τίτλος ανάμεσα στους αρκετούς επιχειρηματικούς που διαθέτει και τον κάνουν ολοένα πιο πλούσιο, παρά το γεγονός ότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και 20 χρόνια. 

Τώρα, είναι έτοιμος να... απαλλαχθεί από τον τίτλο του προέδρου, καθώς φαίνεται αποφασισμένος να πουλήσει το μερίδιό του και να αποσυρθεί από τη διοίκηση της ομάδας. Ισως οι συνεχόμενες αποτυχημένες σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την μέρα που η ομάδα βρέθηκε στα χέρια του Τζόρνταν (από το 2010 δηλαδή, αν και κατείχε μερίδιο από το 2006) η Σάρλοτ κατάφερε να προαχθεί μόλις δύο φορές στα play offs. Μία το 2014 όταν και έχασαν στον πρώτο γύρο από τους Μαϊάμι Χιτ με 4-0 και άλλη μία το 2016 όταν αποκλείστηκαν (με 4-3) και πάλι στον πρώτο γύρο και πάλι από την ομάδα της Φλόριντα. 

Επειδή όμως, η ομάδα υπό την ιδιοκτησία του χάνει, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος θα βρει χαμένος και λογιστικά. Το αντίθετο! Σύμφωνα με τον Sporico η αξία των Χόρνετς είναι κατά 40% αυξημένη σε σχέση με τη στιγμή που είχε αγοράσει τις μετοχές. Πλέον, συνολικά η ομάδα αξίζει τα 1,77 δισεκατομμύρια δολάρια και το μετοχικό πακέτο του Τζόρνταν σύμφωνα με πληροφορίες θα πωληθεί (όταν πωληθεί) πολύ πιο ακριβά απ' τα 275 εκατομμύρια που ξόδεψε ο MJ πριν 13 χρόνια για να το αποκτήσει.