Οι Νάγκετς ζευγάρωσαν τις νίκες κόντρα στους Λέικερς, Γιόκιτς και Μάρεϊ σαρώνουν! (vids)

Τζαμάλ Μάρεϊ

i

© photo by Aaron Ontiveroz / Getty Images / Ideal Images

Οι Νάγκετς ζευγάρωσαν τις νίκες κόντρα στους Λέικερς, Γιόκιτς και Μάρεϊ σαρώνουν! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:26 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 06:40 - 19.05.2023

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε τη δουλειά του, δηλαδή ένα ακόμα triple double και είδε τον συμπαίκτη του Τζαμάλ Μάρεϊ να... εκτελεί τους Λέικερς με 37 πόντους. Οι δυο τους οδήγησαν τους Ντένβερ Νάγκετς στη νίκη (108-103) και στο 2-0 στους τελικούς της Δύσης.

Στο Ντένβερ οι Λέικερς τελικά δεν κατάφεραν να κάνουν το break. Στο πρώτο ματς ο Νίκολα Γιόκιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο, ενώ στο δεύτερο δεν ήταν τόσο εύστοχος στην επίθεση, αλλά παρέμεινε πλήρης και ενεργητικός. Βέβαια, αυτή τη φορά είδε τον συμπαίκτη και άμεσο συνεργάτη του, Τζαμάλ Μάρεϊ, να διαλύει τα αμυντικά συστήματα των Καλιφορνέζων. 

Οι δυο τους οδήγησαν στη νίκη με 108-103 και ταυτόχρονα στο 2-0 υπέρ των Νάγκετς στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας. Η πρώτο αποστολή ολοκληρώθηκε για τους Σβόλους που έφθασαν στου δρόμου τα μισά. Πλέον χρειάζονται άλλες δύο νίκες για να προκριθούν στους τελικούς του ΝΒΑ. 

Ο Τζίμι Μπάτλερ πήρε εκδίκηση για το χαμένο σουτ στο περσινό Game 7 με τους Σέλτικς
NBA

08:38 - 18.05.2023

Ο Τζίμι Μπάτλερ πήρε εκδίκηση για το χαμένο σουτ στο περσινό Game 7 με τους Σέλτικς

Στο Game 1 των τελικών της Ανατολής «μίλησε» η προσωπικότητα του παίκτη που αρνείται να χάσει όσο κανείς άλλος. Ο Τζίμι Μπατλερ πήρε τους Μαϊάμι Χιτ στην πλάτη του και με μια μεγαλειώδη εμφάνιση οδήγησε σε break.

Ο Γιόκιτς έκανε και πάλι triple double. Όχι σαν το ακαταμάχητο του Game 1 με τους 30+ πόντους και τα 20+ ριμπάουντ, αλλά αυτή τη φορά με 23 πόντους (9/21 σουτ), 17 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Ταυτόχρονα όμως, ο Μάρεϊ είχε 37 πόντους με 6/14 τρίποντα και αυτός ήταν ο άνθρωπος που και συντήρησε την ομάδα του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έκανε τη διαφορά στην τελευταία περίοδο εκεί όπου όλα κρίθηκαν. 

Από την άλλη πλευρά, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς όσο ικανοποιημένος κι αν είναι με την παρουσία του Όστιν Ριβς και τη μαχητικότητά του, αντιλαμβάνεται πως οι δυο τους χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια -κυρίως από τον Άντονι Ντέιβις

Οι δύο πρώτοι είχαν από 22 πόντους, ενώ ο ΛεΜπρόν έχασε για ένα ριμπάουντ το triple double, την ώρα που ο Ντέιβις σε 40 αγωνιστικά λεπτά είχε 18 πόντους με 4/15 σουτ. Μάζεψε 14 ριμπάουντ, έκανε 4 μπλοκ, αλλά τίποτα από αυτά δεν δημιούργησε συνθήκες νίκης για την ομάδα του. Οι Λέικερς πλέον επιστρέφουν στο Λ.Α. και η αποστολή τους είναι ξεκάθαρη. Θέλουν δύο νίκες για να ισοφαρίσουν τη σειρά. Διότι, αν δεν το κάνουν αυτοί οι Νάγκετς δεν θα τους φερθούν ευγενικά.