Ντεζούντε Μάρεϊ ο... αδίστακτος: Νίκησε τους Σέλτικς με εμφάνιση καριέρας (vid)

Ντεζούντε Μάρεϊ

i

@Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Ντεζούντε Μάρεϊ ο... αδίστακτος: Νίκησε τους Σέλτικς με εμφάνιση καριέρας (vid)

Χρήστος Τσάλτας 09:30 - 29.03.2024

Οι Ατλάντα Χοκς έριξαν στο καναβάτσο τους Μπόστον Σέλτικς, για δεύτερη διαδοχική φορά, με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να κάνει σπουδαία πράγματα με 44 πόντους.

Ο Τρε Γιανγκ απουσιάζει με πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι και ο Ντεζούντε Μάρεϊ έχει εκμεταλλευτεί αυτή τη συνθήκη για να ηγηθεί τον Ατλάντα Χοκς στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Με τον Ice Trae στην άκρη του πάγκου, ανήμπορο να βοηθήσει, ο πρώην γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς ξεδιπλώνει την ποιότητά του στο παρκέ.

Αυτό συνέβη με τον πιο επιβλητικό τρόπο στην αναμέτρηση της ομάδας του Κουίν Σνάιντερ με τους Μπόστον Σέλτικς. Κι αν νομίζετε πως τα «γεράκια» δεν είχαν δυνάμεις μετά τη σπουδαία νίκη-ανατροπή από το -30, απέναντι στην ομάδα του Τζόε Μαζούλα, κάνετε λάθος και ήρθε να το υπενθυμίσει ο Μάρεϊ.

Με εμφάνιση καριέρας, στο πιο παραγωγικό βράδυ της πορείας του στα παρκέ του ΝΒΑ, ο χαρισματικός γκαρντ έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της ομάδας από την Μασαχουσέτη, σε ένα βράδυ που θα το θυμάται τόσο ο ίδιος, όσο και οι φίλοι των Χοκς για πολύ καιρό. Ήταν τέτοια η ένταση, αλλά και η ατμόσφαιρα... Playoffs στην State Farm Arena, που άπαντες έζησαν τα 53 αγωνιστικά λεπτά στα όρια.

Το κοντέρ έγραψε 44 πόντους, με την επίδοση αυτή να αποτελεί career-high για τον Μάρεϊ, στην δεύτερη σεζόν παρουσίας του στην Τζόρτζια. Οι 11 πόντοι εξ αυτών μάλιστα ήρθαν στην παράταση, με τον εκρηκτικό άσο να είναι ο μοναδικός παίκτης των Χοκς που σκόραρε στο σημείο εκείνο. Παράλληλα μέτρησε 18/44 σουτ, συμπεριλαμβανομένου και του σουτ της νίκης, 1 δέκατο πριν από το τέλος της παράτασης. Και σαν να μην έφταναν όσα είχε κάνει, πρόσθεσε 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, για να κάνει ακόμα πιο πληθωρική την παρουσία του.

Δείτε πώς ο απόφοιτος του Ουάσιγκτον οδήγησε στη μεγάλη νίκη τους Ατλάντα Χοκς, σε μια βραδιά που θα την θυμάται για πολύ καιρό.

Sportal Euroleague Show με Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής