Ντι Μποστ και νέο γήπεδο στο... μενού της Βιλερμπάν
i

Twitter / Groupe LDLC

Ντι Μποστ και νέο γήπεδο στο... μενού της Βιλερμπάν

Sportal newsroom 22:44 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 16.01.2023

Η Βιλερμπάν ενισχύθηκε με τον Ντι Μποστ ο οποίος αγωνιζόταν στη Γαλατά και έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague, ενώ έδωσε και στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το νέο της γήπεδο.

Ο Ντι Μποστ θα ενισχύσει την ομάδα του Πάρκερ στη θέση των γκαρντ και θα αφήσει τη Γαλατασαράι και την Τουρκία προκειμένου να πάει στο Λιόν για την ASVEL. Ο παίκτης έχει δικαίωμα συμμετοχής και στην Euroleague.

Με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας ο Αμερικάνος γκαρντ είχε μέσο όρο 11.1 πόντους, 2.3 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα σε 14 παιχνίδια στο εγχώριο πρωτάθλημα. 

Παράλληλα, η ομάδα ενημέρωσε το κοινό της για την πρόοδο των εργασιών στο νέο της γήπεδο, για το οποίο υπάρχει μεγάλη προσμονή:

«Η κατασκευή του LDCL Arena προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Σε ένα χρόνο θα παρακολουθήσουμε τα πρώτα events και τους αγώνες ASVEL», αναφέρει η Groupe LDLC στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μελλοντικό γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 16.000 για συναυλίες και 12.000 για αθλητικές εκδηλώσεις.

«Θέλαμε να φτιάξουμε μια από τις καλύτερες αρένες στον κόσμο και βρισκόμαστε σε αυτόν τον δρόμο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Βιλερμπάν, Τόνι Πάρκερ τον Σεπτέμβριο. «Ελπίζω ότι αυτό θα μας επιτρέψει να μπούμε σε μια νέα διάσταση και να επιστρέψουμε στην ευρωπαϊκή ελίτ. Αυτή η νέα αρένα θα μας δώσει την ευκαιρία να αναπτυχθούμε και να φέρουμε και να κρατήσουμε εδώ τους καλύτερους παίκτες».

Το LDCL Arena θα αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς στην Ευρώπη όσον αφορά την τεχνολογία και το περιβάλλον.

Θα είναι επίσης η μεγαλύτερη αρένα εκδηλώσεων στη Γαλλία εκτός Παρισιού, που αναμένεται να φιλοξενεί από 100 έως 120 εκδηλώσεις ετησίως, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών, σεμιναρίων, εμπορικών εκθέσεων, διαγωνισμών esports και μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.