«Τρένο» οι Νικς, ασταμάτητοι οι Σέλτικς στην κορυφή

Τζέιλεν Μπράνσον

i

@Photo by Scott Taetsch/Getty Images

«Τρένο» οι Νικς, ασταμάτητοι οι Σέλτικς στην κορυφή

Χρήστος Τσάλτας 08:38 - 07.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 07.01.2024

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχουν πάρει φόρα και δεν σταματάνε πουθενά, περνώντας από την Ουάσιγκτον, την ώρα που οι Μπόστον Σέλτικς εδραίωσαν την παρουσία τους στην κορυφή, χάρη σε «διπλό» στην Ιντιάνα. Εκτός έδρας νίκη και για τους Γιούτα Τζαζ.

Τέσσερα παιχνίδια περιλάμβανε το πρόγραμμα της ημέρας, για το Σάββατο (06/01) στο ΝΒΑ, με τα αποτελέσματα να δείχνουν την κατεύθυνση που παίρνουν οι ομάδες, ιδίως στην Ανατολή.

Οι Νιου Γιορκ Νικς με την προσθήκη του Όου Τζι Ανουνόμπι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και το επιβεβαίωσαν για ακόμα ένα παιχνίδι. Κόντρα στους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με τον Τζούλιους Ραντλ να ηγείται με 39 πόντους κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, ανεβαίνοντας στο 21-15, την ώρα που οι 23 πόντοι και τα 10 ριμπάουντ του Ντένι Άβντιγια δεν αρκούσαν για τους «Μάγους».

Οι Σέλτικς έχουν εδραιωθεί στην κορυφή της Ανατολής και δεν... κατεβαίνουν από εκεί με τίποτα. Η ομάδα του Τζόε Μαζούλα, ο οποίος αναδείχθηκε προπονητής του Μήνα για τον Δεκέμβριο, στην Ανατολή, έφτασε σε ακόμα μια νίκη εκτός έδρας, αυτή τη φορά κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς. Σε ένα αποτέλεσμα που ανέβασε την ομάδα της Βοστώνης στο 28-7, την ώρα που οι Πέισερς υποχώρησαν στο 20-15. Ο Τζέισον Τέιτουμ έκανε σπουδαία πράγματα για ακόμα ένα βράδυ, με 38 πόντους και 13 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς.

Ο Τζοέλ Εμπίντ έλειπε, ο Λάουρι Μάρκανεν «έλαμπε» στην αναμέτρηση των Σίξερς με τους Τζαζ, στη Φιλαδέλφεια. Ο Φινλανδός φόργουορντ ήταν ασταμάτητος με 33 πόντους και 13 ριμπάουντ, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του Σολτ Λέικ, που έφτασε σε εκτός έδρας νίκη, την ίδια ώρα που οι 25 πόντοι και οι 9 ασίστ του Ταϊρίς Μάξει δεν αρκούσαν στους Σίξερς για να αποφύγουν δεύτερη διαδοχική εντός έδρας απώλεια.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Ουάσιγκτον Ουίζαρντς - Νιου Γιορκ Νικς 105-121

Ιντιάνα Πέισερς - Μπόστον Σέλτικς 101-118

Φιλαδέλφεια 76ερς - Γιούτα Τζαζ 109-120

Χιούστον Ρόκετς - Μιλγουόκι Μπακς 112-108