Ο Στογιάκοβιτς με τη σημαία της Ελλάδας στο... πέτο, έπαιξε στο ματς των επιλέκτων κόντρα στο γιο του ΛεΜπρόν Τζέιμς (vids)

Αντρέι Στογιάκοβιτς

i

© photo by Icon Sportswire / Getty Images / Ideal Images

Ο Στογιάκοβιτς με τη σημαία της Ελλάδας στο... πέτο, έπαιξε στο ματς των επιλέκτων κόντρα στο γιο του ΛεΜπρόν Τζέιμς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:35 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 09.04.2023

Στα 18 του ο Αντρέι Στογιάκοβιτς εντυπωσιάζει στις ΗΠΑ, ετοιμάζεται για την καριέρα του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ακολούθως για το ΝΒΑ. Τώρα έπαιξε με τους επίλεκτους κάτω των 19 ετών και επέλεξε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ήττα από τους Αμερικάνους του Μπρόνι Τζέιμς.

Στο Πόρτλαντ συγκεντρώθηκαν τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη έως 19 ετών για να αναμετρηθούν στο πλαίσιο του αγώνα Hoops Summit.

Οι γιοί του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Πέτζα Στογιάκοβιτς, γεννημένοι το 2004 και οι δύο, βρέθηκαν αντιμέτωποι την Τeam USA του Μπρόνι (11 πόντοι) να κατακτούν τη νίκη επί των Team World του Αντρέι (12 πόντοι) σε εντυπωσιακό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με 90-84. 

Προφανώς και ο Μπρόνι βρέθηκε στο επίκεντρο. Η λαμπερή καταγωγή και το DNΑ του συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα εδώ και πολύ καιρό. Το ίδιο όμως, ισχύει και για τον Αντρέι Στογιάκοβιτς. Πριν από μερικές μέρες είχε εντυπωσιάσει σε ένα άλλο τουρνουά, το MacDonald's All-America και τώρα έκανε το ίδιο. Βέβαια, αυτό που έχει στο μυαλό του είναι η νέα σεζόν, που θα τον βρει στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Το ταλέντο του βέβαια, αναμένεται να τον στείλει μέχρι το ΝΒΑ. Εκεί που μεγαλούργησε κι ο πατέρας του. 

Προς το παρόν εμφανίστηκε με τους επίλεκτους της Γηραιάς Ηπείρου και παρά την ήττα της ομάδας του ένα σωρό scout ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του. Μάλιστα, ο Αντρέι έπαιξε με τη σημαία της Ελλάδας στο πέτο. Κάθε ευρωπαίος παίκτης στην εμφάνιση του είχε στο φανέλα την χώρα... προέλευσής του και ο Στογιάκοβιτς επέλεξε τη χώρα μας. 

Έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμα δεν έχει επιλέξει αν θα εκπροσωπήσει στο μέλλον τη χώρα του πατέρα του, τη Σερβία ή της μητέρας του Αλέκας Καμηλά. Ίσως αυτό να ήταν ένα δείγμα για την οριστική του απόφασή.