Το πιο... άστοχο κάρφωμα στην ιστορία από τα χέρια του πρωταθλητή Χόκινς (vid)

Τζόρνταν Χόκινς, Κονέκτικατ

i

© photo by Carmen Mandato / Getty Images / Ideal Images

Το πιο... άστοχο κάρφωμα στην ιστορία από τα χέρια του πρωταθλητή Χόκινς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:55 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 05.04.2023

Ο ταλαντούχος Τζόρνταν Χόκινς κατέκτησε με το Κονέκτικατ το Κολεγιακό πρωτάθλημα, αλλά πριν πανηγυρίσει ήταν ο υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός σπάνιου highlight. Ενός άστοχου καρφώματος που όμοιό του δεν έχει υπάρξει.

Ο Τζόρνταν Χόκινς είναι ένας εκρηκτικός γκαρντ, ο οποίος θεωρείται δεδομένο ότι στο επόμενο Draft του ΝΒΑ θα του… παραχωρηθεί θέση στον πρώτο γύρο της διαδικασίας. Πιθανότατα μέσα στους πρώτους 20.  

Στην πραγματικότητα απλώς μένει να μάθει ποια ομάδα του «μαγικού πλανήτη» θα τον κάνει επαγγελματία και θα του δώσει μία ευκαιρία να λάμψει και στο ΝΒΑ. 

Προς το παρόν, o 21χρονος είναι πρωταθλητής NCAA με το Κονέκτικατ, που νίκησε το Σαν Ντιέγκο στον τελικό του Κολεγιακού πρωταθλήματος και μαζί με τον συμφοιτητή και συμμαθητή του Αποστόλη Ρούμογλου, κατέκτησαν την κορυφή. 

Ο Αποστόλης Ρούμογλου, πρωταθλητής του NCAA, στο Sportal: «Θα το θυμάμαι για πάντα»
REST OF THE WORLD

23:05 - 04.04.2023

Ο Αποστόλης Ρούμογλου, πρωταθλητής του NCAA, στο Sportal: «Θα το θυμάμαι για πάντα»

Ο Αποστόλης Ρούμογλου έγραψε τη δική του ιστορία στο φετινό τελικό του NCAA με το Κονέκτικατ, καθώς ως ρούκι έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα της Αμερικής. Λίγες ώρες μετά μίλησε στο Sportal για την επιτυχία του, την επόμενη μέρα αλλά και το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη διετία.

Η πορεία ήταν μεγάλη και δύσκολη. Στον τελικό βέβαια, εκ του αποτελέσματος, είχαν εύκολο έργο, αλλά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου -αρκετή ώρα πριν εξασφαλιστεί η νίκη- ο Χόκινς προσέφερε μία πολύ… σπάνια φάση. 

Είχε στο νου του να εντυπωσιάσει με ένα δυναμικό και όμορφο κάρφωμα. Στην ολοκλήρωση της προσπάθειάς του βρήκε στο σίδερο και δεν αστόχησε απλώς. Λίγο έλειψε, η μπάλα να εξαφανιστεί από προσώπου γης. 

Εξφενδονίστηκε ύστερα από τη σύγκρουσή της με τη βάση της στεφάνης και βρέθηκε στο άλλο μισό του γηπέδου. Άστοχα καρφώματα έχουν υπάρξει. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, αλλά αυτό μάλλον είναι το πιο άστοχο όλων των εποχών!