Ο Αρ Τζέι Μπάρετ στο Sportal: «Αν κερδίσουμε τις ΗΠΑ θα είναι σαν να πήραμε το χρυσό»

Αρ Τζέι Μπάρετ

Ο Αρ Τζέι Μπάρετ στο Sportal: «Αν κερδίσουμε τις ΗΠΑ θα είναι σαν να πήραμε το χρυσό»

Χρήστος Τσάλτας 20:04 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 26.09.2023

Ο εκ των ηγετών του Καναδά, Αρ Τζέι Μπάρετ, μίλησε στο Sportal για τον μικρό τελικό που βρίσκεται στον ορίζοντα για την ομάδα του και έδωσε τον τόνο ενόψει της αναμέτρησης.

Αποστολή στη Μανίλα

Στον ημιτελικό ο Καναδάς παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου και παραδόθηκε στις ορέξεις των παικτών του Σβέτισλαβ Πέσιτς στην Σερβία. Οι Σέρβοι κυριάρχησαν, εκμεταλλεύτηκαν την απειρία των βορειοαμερικάνων σε τέτοιες διοργάνωσεις και στο φινάλε του αγώνα γνώρισαν την ήττα, που τους στέλνει στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για να καταφέρουν να φτάσουν στο μετάλλιο θα πρέπει να παρουσιάσουν εικόνα αν΄τερη σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Σερβία, κάτι που ξέρουν πολύ καλά στα ενδότερα της ομάδας.

«Θα πρέπει να αρχίσουμε καλύτερα, να παίξουμε πιο σκληρά στην άμυνα από τα πρώτα λεπτά. Δεν παίξαμε καλή άμυνα στο τελευταίο παιχνίδι και γι αυτό χάσαμε», ξεκαθάρισε ο Αρ Τζέι Μπάρετ, μιλώντας στο Sportal για το μεγάλο παιχνίδι που βρίσκεται στον ορίζοντα.

Για τον Καναδά άλλωστε η αναμέτρηση έχει ιστορική σημασία, καθώς με νίκη θα έρθει το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της ομάδας, όπου κατά κύριο λόγο οι Καναδοί βρίσκονταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο τουρνουά.

Αρ Τζέι Μπάρετ

Τώρα όμως η ευκαιρία είναι μεγάλη και όλοι έχουν κάνει focus σε αυτό. Ο αντίπαλος μάλιστα δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για επιτυχία.

«Αυτή είναι η νοοτροπία μας. Κάθε φορά που κερδίζεις την Αμερική είναι σαν να κερδίζεις το χρυσό μετάλλιο», υπογράμμισε ο άσος των Νιου Γιορκ Νικς.

Η ομάδα του πέτυχε τον μεγάλο στόχο της, που ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κανείς δεν μένει στα κεκτημένα. «Οπότε θα είναι διασκεδαστικό match-up. Ήρθαμε εδώ με τον βασικό μας στόχο να είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο απόλυτος στόχος μας όμως είναι να φτάσουμε σε ένα μετάλλιο και έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αν κερδίσουμε την Κυριακή».

Στην ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεθ έχει ηγετικό ρόλο. Αυτό σημαίνει πως άπαντες περιμένουν πολλά από την δική του παρουσί.α Η εμφάνισή του θξα δώσει τον τόνο και τον ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα θα απελευθερώσει και τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Για τον Μπάρτετ όμως το παιχνίδι αρχίζει από την άμυνα. «Η άμυνα είναι το κλειδί. Δεν το κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι, πρέπει να το κάνουμε τώρα. Πρέπει να είμαστε πιο ενεργητικοί, εγώ να κάνω περισσότερα κλεψίματα, πιο πολλά ριμπάουντ, να φέρω ενέργεια στην ομάδα».

Απέναντί οτυ θα βρει δύο συμπαίκτες του, στη Νέα Υόρκη, τους Τζέιλεν Μπράνσον και Τζοςε Χαρτ. Οπότε η νίκη είναι και μια ευκαιρία για πικάρισμα μέσα στη σεζόν. «Το έκανα ήδη με τον Εβάν Φουρνιέ, στη φάση των ομίλων», παραδέχτηκε ο Μπάρετ, που πρόσθεσε πως «θέλω να κάνω το ίδιο και με τον Τζέιλεν και τον Τζος και να προσπαθήσω να τους κερδίσω».

Το έργο του δεν θα είναι εύκολο μεν, αλλά ο ίδιος το ξέρει καλά. Και είναι αποφασισμένος, όπως και όλοι στο στρατόπεδο του Καναδά να δώσουν το 101% και να δείξουν πως ο ημιτελικός ήταν μια κακή παρένθεση και μόνο.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.