Ο Αράποβιτς κατηγορεί τον Ερυθρό Αστέρα ότι αγόρασε τη θέση της Τσιμπόνα στην Euroleague

Ερυθρός Αστέρας - Άλμπα

i

Alexandar Dimitrejevic / Ringier

Ο Αράποβιτς κατηγορεί τον Ερυθρό Αστέρα ότι αγόρασε τη θέση της Τσιμπόνα στην Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 17:59 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 21.03.2023

Ο Αράποβιτς τόνισε ότι η Τσιμπόνα είχε πουλήσει στον Ερυθρό Αστέρα τη θέση της στην Euroleague τη σεζόν 2013-14 και οι Σέρβοι τον καλούν να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Μπορεί η Τσιμπόνα να ήταν η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην ABA League τη σεζόν 2013-14, όμως ο Ερυθρός Αστέρας ο οποίος είχε τερματίσει εκείνη τη σεζόν τρίτος, είχε πάρει τη θέση της στην Euroleague.

Η Τσιμπόνα αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή οικονομικά προβλήματα και μερικές εβδομάδες πριν την κατάκτηση της ABA League ο Δήμος του Ζάγκρεμπ είχε αναλάβει τη διοίκηση της ομάδας.

Ρουμανία: Παίκτης αποβλήθηκε από αγώνα και στη συνέχεια επέστρεψε με λοστό να δείρει τον αντίπαλό του (vids)
REST OF THE WORLD

17:15 - 21.03.2023

Ρουμανία: Παίκτης αποβλήθηκε από αγώνα και στη συνέχεια επέστρεψε με λοστό να δείρει τον αντίπαλό του (vids)

Φοβερά πράγματα στην αναμέτρηση της Κλουζ με τον Οραντέα στη Ρουμανία, αφού Κουβανός γκαρντ θέλησε να μπει στο παρκέ με λοστό μετά την αποβολή του!

Μερικά χρόνια αργότερα, ένας θρύλος της Τσιμπόνα της δεκαετίας του '80, ο Φράνκο Αράποβιτς, έρχεται να βάλει... φωτιά ανάμεσα στους δύο συλλόγους, αφού σε podcast του υποστήριξε ότι η πρώην ομάδα του είχε πουλήσει τη θέση της στους Σέρβους:

«Η Τσιμπόνα πούλησε τη θέση της στον Ερυθρό Αστέρα. Είναι γνωστό αυτό, το ξέρουμε. Τώρα ο άνθρωπος που πήρε τα περισσότερα χρήματα χτίζει πολυκατοικία και έχει πέντε διαμερίσματα. Όλα είναι γνωστά. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το θέμα», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια τόνισε: «Δεν ξέρω αν το θυμάστε αλλά ο ο Δήμος του Ζάγκρεμπ είχε συμφωνήσει να δώσει τα χρήματα στην Τσιμπόνα για να αγωνιστεί, αλλά λίγες μέρες ύστερα ο Αστέρας είχε το δικαίωμα συμμετοχής».

Τα λόγια του Αράποβιτς δεν άρεσαν καθόλου στη διοίκηση των Σέρβων, που έσπευσαν να πάρουν θέση επισημαίνοντας ότι ο πρώην παίκτης πλέον θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του...