Πολονάρα: «Πώς να σταματήσεις τον Βεζένκοφ; Κάνεις τον σταυρό σου»

Σάσα Βεζένκοφ

i

© Intime

Πολονάρα: «Πώς να σταματήσεις τον Βεζένκοφ; Κάνεις τον σταυρό σου»

Ο Ακίλε Πολονάρα αποθέωσε τον Σάσα Βεζένκοφ, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον «ξεκάθαρο MVP της σεζόν»

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει όσο λίγοι στην φετινή Euroleague. Ή μάλλον, όσο κανείς, καθώς ο σταρ του Ολυμπιακού οδεύει ολοταχώς για τον τίτλο του MVP. 

Τελευταίο του «θύμα» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν η Ζάλγκιρις, την οποία ο Σάσα Βεζένκοφ έριξε στο καναβάτσο με τρόπου που μόνο εκείνος ξέρει. Σε 29:54, είχε 25 πόντους (9/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 1/1 βολές), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Μάλιστα, το τρίποντο που έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη στα 6' για το τέλος ήταν από τα δικά του χέρια, με τη Ζάλγκιρις να νοιώθει έτσι στο... πετσί της την τρομερή χρονιά που κάνει εκείνος. 

Ένα απόλυτα δίκαιο πλεονέκτημα, για έναν ξεκάθαρα καλύτερο Ολυμπιακό

Ένα απόλυτα δίκαιο πλεονέκτημα, για έναν ξεκάθαρα καλύτερο Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πέρασε για σερί πέμπτη φορά από το ΟΑΚΑ, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να δείχνει και πάλι πως είναι η κορυφαία της Ελλάδας. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ακίλε Πολονάρα κλήθηκε να τον αντιμετωπίσει, κάτι στο οποίο ο Ιταλός δεν φαίνεται να έκανε καλή δουλειά, εάν αναλογιστούμε τα παραπάνω. Βέβαια, μιλώντας σε Μέσο της χώρας του, ο Ιταλός φόργουορντ αναφέρθηκε στον Σάσα Βεζένκοφ με τα καλύτερα λόγια, ενώ τον χαρακτήρισε ως τον «ξεκάθαρο MVP για φέτος». 

«Παίζει με τόση αυτοπεποίθηση, λες και παίζει σε ματς προετοιμασίας. Είναι ο ξεκάθαρος MVP. Πώς να τον σταματήσεις; Εκτός από το να κάνεις τον σταυρό σου, πρέπει να είσαι physical και συγκεντρωμένος κάθε δευτερόλεπτο», ήταν τα λόγια του.