Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης στο Sportal: «Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Τολιόπουλο»

Τσάλτας - Σλαφτσάκης

Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης στο Sportal: «Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Τολιόπουλο»

Χρήστος Τσάλτας 12:10 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 16.02.2024

Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης μίλησε στην κάμερα του Sportal και την εκπομπή Sportal Studio Live για τη μεγάλη νίκη του Άρη απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και τα μεγάλα σουτ του Βασίλη Τολιόπουλου, του οποίου έπλεξε το εγκώμιο.

Ο Άρης ζει μεγάλες στιγμές τη φετινή σεζόν. Οι «κίτρινοι» έχουν καταφέρει να κάνουν τη μία υπέρβαση μετά την άλλη, με τον θεσμό του Κυπέλλου να μην αποτελεί εξαίρεση, αλλά τον κανόνα, σε μια καταπληκτική σεζόν, σε όλα τα επίπεδα.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν πήγε όπως το περίμεναν ο Γιάννης Καστρίτης και οι παίκτες του, αλλά στο τέλος ήρθε η νίκη και η πρόκριση, χάρη στο κρεσέντο του Βασίλη Τολιόπουλου, που με 17 πόντους σε 5 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα «καθάρισε» για την ομάδα του.

Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης ήταν ένα από τα πρόσωπα που έκριναν το παιχνίδι, κυρίως χάρη στην ενέργειά του στην άμυνα και κατά την έξοδό του από τα αποδυτήρια μίλησε στην εκπομπή Sportal Studio Live για τα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση, τα μεγάλα σουτ του Τολιόπουλου, αλλά και τον ημιτελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, που βρίσκεται προ των πυλών.

Αρχικά, ο Έλληνας άσος αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Ήταν πολύ περίεργο παιχνίδι. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά, τακτικά ήμασταν λάθος. Η βάση μας, που είναι η άμυνα, ήμασταν πάρα πολύ χαλαροί. Αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του. Ο ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ επιθετικός, μας έβγαλε από τις γωνίες μας, παίχτηκε το παιχνίδι πολύ μακριά από το καλάθι. Έπρεπε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, έπρεπε να συγκεντρωθούμε, να παίξουμε άμυνα στο τρανζίσιον. Εννοείται πως μας βοήθησε πάρα πολύ ο Βασίλης που ξεμπλόκαρε στο τέλος, έβαλε πολύ κρίσιμα σουτ. Συνεχίζουμε, παλεύουμε μέχρι το τέλος και όπου μας βγάλει».

Ερωτηθείς για το... καυτό πεντάλεπτο του Τολιόπουλου στο φινάλε εξήγησε πως «αυτά που έχει κάνει φέτος και το φορμάρισμα που έχει κάνει είναι αξιοσημείωτα. Είμαστε και τυχεροί που τον έχουμε και ξέρουμε ότι στα τελευταία λεπτά άμα κολλήσουμε θα είναι εκεί. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μας ξελασπώνει».

Για το ταβάνι του φετινού Άρη ο έμπειρος άσος είπε: «Όπως έχει πει και ο κόουτς, δεν έχουμε ταβάνι. Κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Σκαλοπάτι, σκαλοπάτι εμείς θα δημιουργήσουμε, θα δούμε πού θα φτάσουμε και συνεχίζουμε».

Κλείνοντας, σε ερώτηση για το αν οι κίτρινοι νιώθουν άτρωτοι με νίκες σαν αυτή ήταν αφοπλιστικός. «Όχι, άτρωτοι δεν νιώθουμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν έχει κάτι κοινό το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ημιτελικό. Πρέπει να είμαστε επί 40 λεπτά στο 110%, να εκμεταλλευτούμε κάθε αδράνεια του Παναθηναϊκού. Μόνο αν έχουμε τεράστια διάρκεια θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι».