Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ στο Sportal: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με τη συμμετοχή στο Final 4»

Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ στο Sportal: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με τη συμμετοχή στο Final 4»

Χρήστος Τσάλτας 19:33 - 23.04.2024

Το Περιστέρι bwin ετοιμάζεται για την πιο μεγάλη πρόκληση της ιστορίας του και ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ μίλησε για το μεγάλο ραντεβού του Βελιγραδίου, ενώ τόνισε πως μόνο η παρουσία στο Final 4 δεν αρκεί.

Έπειτα από μια εξαιρετική σεζόν, σε όλα τα επίπεδα, το Περιστέρι Bwin γράφει ιστορία. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κατάφερε να τρυπήσει το ταβάνι της, κόντρα στα προγνωστικά. Αυτό γιατί από εκεί που δεν το περίμενε κανείς, έφτασε στην πρόκριση στο Final 4 του BCL, έπειτα από μια εκπληκτική παρουσία τόσο στο Top 16, όσο και στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Kill Bill είχε πολλούς παίκτες που βγήκαν μπροστά και πρωταγωνίστησαν σε όλη τη διάρκεια αυτής της παρουσίας, με τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ να κάνει step up στο παιχνίδι του και να οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις τους Περιστεριώτες, αποτελώντας alter ego του Τζο Ράγκλαντ στην περιφέρεια.

Λίγο πριν μπει, μαζί με τους συμπαίκτες του, στο αεροπλάνο με προορισμό το Βελιγράδι, ο εκρηκτικός γκαρντ μίλησε στο Sportal για την πορεία ως το Final 4, τον στόχο που έχει θέσει μαζί με τους συμπαίκτες του, ενώ στάθηκε στο impact του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και σε αυτούς που τον αμφισβητούσαν όλα αυτά τα χρόνια και του έδωσαν κίνητρο να γίνεται καλύτερος.

-To Final 4 του BCL έφτασε. Ποιες είναι οι σκέψεις σας λίγο πριν ταξιδέψετε στο Βελιγράδι;

«Κοιτάμε κάθε παιχνίδι τη φορά, αλλά είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία αυτή, όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με τη συμμετοχή. Θέλουμε να μείνουμε υγιείς και να δούμε πού θα φτάσουμε».

-Ποιο είναι το vibe μέσα στα αποδυτήρια ενόψει Final 4;

«Τo vibe μας είναι συγκεκριμένο. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, δεν είμαστε... ξετρελαμένοι. Αξίζαμε να είμαστε εδώ και με τον κόουτς που έχουμε κάναμε πολύ καλά παιχνίδια. Τώρα είμαστε χαρούμενοι, αλλά όταν ξυπνήσουμε θα μπούμε πάλι σε διαδικασία δουλειάς από εκεί που σταματήσαμε».

-Οι συμπαίκτες σου τόνιζαν πως πηγαίνουν στο Βελιγράδι με σκοπό να κατακτήσουν το τρόπαιο. Είναι μέρος της νοοτροπίας σας;

«Δεν είμαι πραγματικά ικανοποιημένος μόνο με τη συμμετοχή στο Final 4. Εάν κερδίσουμε θα είμαι ευγνώμων, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος μόνο και μόνο που έφτασα κάπου. Είμαι ευγνώμων γι αυτό που ζούμε και που θα παλέψουμε για τον τίτλο. Είναι ένα παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας και δεν κοιτάμε πιο μακριά. Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό».

-Είσαι έτοιμος να σταματήσεις τον Κάιλ Γκάι στον ημιτελικό κόντρα στην Τενερίφη;

«Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι χρειαστεί και είναι καλύτερο για την ομάδα. Αυτό έχει να κάνει είτε με την επίθεση και τον τρόπο που θα παίξω σε αυτό το κομμάτι, αν χρειαστεί να παίξω άμυνα για 10-20-40 λεπτά, θα το κάνω. Είναι κάτι που κάνω όλη τη σεζόν. Για να πετύχει η ομάδα πρέπει να κάνεις θυσίες και εμείς έχουμε αυτή τη νοοτροπία για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην επιτυχία».

-Τι σημαίνει για σένα το γεγονός πως θα αγωνιστείς σε Final 4 του BCL;

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων που είμαι στην ομάδα. Πιστεύω στο Θεό, κάθε χρόνο έρχομαι πιο κοντά Του. Ξέρω πως όταν έρχομαι πιο κοντά στο Θεό και πιστεύω όλο και περισσότερο, τότε μπορώ να πετύχω σπουδαία πράγματα. Όταν δουλεύεις σκληρά και πιστεύεις τότε μπορείς να πετύχεις. Από τη χρονιά που ήμουν στον ΠΑΟΚ ως τώρα έχω κάνει βήματα μπροστά. Παραμένω πεινασμένος, παραμένω ταπεινός. Είμαι ευγνώμων για αυτή την ξεχωριστή σεζόν που βιώνουμε, όμως αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμα».

-Με την σεζόν που κάνεις έχεις δώσει απαντήσεις. Πόσο απολαυστικό είναι για σένα να απαντάς σε όσους σε αμφισβητούν;

«Είμαι υποτιμημένος σε όλη μου τη ζωή. Προφανώς ως ο μικρότερος αδερφός του Ναζ, ο οποίος από μικρός σε ηλικία έκανε σπουδαία πράγματα στο παρκέ, έχει πετύχει πολλά και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο. Εγώ έχω συνηθίσει αυτή την κατάσταση, αλλά δεν δίνω σημασία πλέον. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, εκτός από τον εαυτό μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Προσπαθώ να κάνω αυτούς που με αμφισβητούν να γίνονται θαυμαστές μου και δουλεύω συνέχεια».

-Αν έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε την Δευτέρα, όταν θα έχουν τελειώσει όλα, ποιο αποτέλεσμα θα σε άφηνε ικανοποιημένο, σε προσωπικό επίπεδο;

«Προσωπικά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, καθώς η νίκη είναι νίκη και εγώ είμαι νικητής, όμως δεν μπορείς να το ελέγχεις πάντα αυτό. Αυτό που μπορώ να ελέγξω εγώ και η ομάδα μου είναι η ενέργεια και η εμφάνισή μας. Θα πρέπει να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλο, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και στο τέλος να πούμε ότι τα δώσαμε όλα. Κανείς δεν θα τρελαθεί, αν έχεις δώσει τα πάντα και έχεις δουλέψει σκληρά, αυτό φαίνεται. Και αυτό θέλουμε εγώ και οι συμπαίκτες μου».

-Πόσο μεγάλο είναι το impact του Βασίλη Σπανούλη σε σένα

«Είναι τεράστιο το impact του, όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ, συνολικά. Για να είμαι ειλικρινής, πολλοί παίκτες που ήρθαν από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά στην Ευρώπη τον ήξεραν και μου είχαν πει ιστορίες. Εγώ δεν είχα ακούσει πολλά και αυτό με έβαλε σε διαδικασία να κάνω έρευνα για εκείνον και να τον μάθω. Όταν τον έμαθα είπα "αυτός είναι ο τύπος". Είναι πολύ ταπεινός ανεξάρτητα απ' όσα έχει πετύχει και παραμένει ένα φυσιολογικό πρόσωπο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και την κατάσταση».