Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ στο Sportal: «Πρέπει να έχουμε την ίδια εικόνα στη Γερμανία για να πάμε Final 4»

Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ

Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ στο Sportal: «Πρέπει να έχουμε την ίδια εικόνα στη Γερμανία για να πάμε Final 4»

Χρήστος Τσάλτας 14:35 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 15.05.2024

Το Περιστέρι «σάρωσε» την Βόννη και ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ εξήγησε στο Sportal πώς προετοιμάζονταν αυτός και οι συμπαίκτες του για το μεγάλο παιχνίδι, ενώ αναφέρθηκε και σε όσα πρέπει να γίνουν στο Game 3 για να έρθει η πρόκριση.

Στο πιο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν το Περιστέρι όχι απλώς φώναξε παρών, αλλά διέλυσε την Βόννη. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στο παιχνίδι από το πρώτο δευτερόλεπτο, δεν άφησε σε κανένα σημείο την γερμανική ομάδα να ελπίζει στη νίκη και στο φινάλε ισοφάρισε τη σειρά και πλέον πάει στη Γερμανία με σκοπό να πάρει το εισιτήριο για Βελιγράδι.

Κάτι που πριν 1,5 μήνα έμοιαζε με όνειρο θερινής νυκτός, πλέον μπορεί να γίνει πράξη. Το Περιστέρι απέχει 40 λεπτά άλλωστε από μια ακόμα υπέρβαση και όλοι είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό. Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ είναι ένας εξ αυτών.

Θα ήταν περήφανος και ο Φορντ: Το Περιστέρι bwin διέσυρε τη Βόννη με απολαυστικό Ράγκλαντ και πάει για τελικό στη Γερμανία!
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

21:14 - 10.04.2024

Θα ήταν περήφανος και ο Φορντ: Το Περιστέρι bwin διέσυρε τη Βόννη με απολαυστικό Ράγκλαντ και πάει για τελικό στη Γερμανία!

Ένα Περιστέρι απόλαυση! Με το κλειστό της Τζων Κένεντι να ζει στιγμές από το ένδοξο παρελθόν, που μεσουρανούσε ο θρυλικός Αλφόνσο Φορντ, οι πρίγκιπες της δυτικής όχθης διέλυσαν τη Βόννη (90-62) με ηγέτη τον Τζο Ράγκλαντ (21 π., 9 ασ.) και πλέον έχουν τον «τελικό» στη Γερμανία, διεκδικώντας την παρουσία τους στο Final Four του Βελιγραδίου!

Ο εκρηκτικός γκαρντ μίλησε στο Sportal για το πώς το Περιστέρι μετέτρεψε σε περίπατο ένα άκρως απαιτητικό παιχνίδι, στάθηκε στην παρουσία του Τζο Ράγκλαντ, αλλά και του κόσμου στο κλειστό «Α.Παπανδρέου», ενώ αναφέρθηκε στην προσωπική του εξέλιξη, καθώς φέτος πραγματοποιεί συστηματικά εντυπωσιακές εμφανίσεις.

-Υπήρχε η εικόνα πως ζούσατε για το παιχνίδι αυτό. Ήταν έτσι τα πράγματα;

«Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο όλοι μας. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι ανεξάρτητα από τη συνθήκη, αν παίζαμε σε γεμάτο ή άδειο γήπεδο. Είναι τα playoffs και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Πρέπει να κερδίσεις για να πας μακριά. Και αυτό επιβάλλει να είσαι συγκεντρωμένος».

-Είστε 40 λεπτά μακριά από το Final 4 του BCL. Τι σημαίνει αυτό;

«Δεν σημαίνει κάτι γιατί είμαστε ακόμα στο 1-1. Δεν είμαστε ακόμα στο Final 4. Πρέπει να κερδίσουμε ακόμα ένα παιχνίδι, οπότε δεν σημαίνει κάτι. Μετά το παιχνίδι στη Γερμανία θα δούμε τι θα σημαίνει. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε στο στόχο μας».

-Για κάποιον που βλέπει μόνο το σκορ, θα έλεγε πως ήταν μια εύκολη νίκη. Την κάνατε όμως εσείς να μοιάζει έτσι. Τι ήταν αυτό που έφερε τη μεγάλη διαφορά;

«Δεν ήταν εύκολη νίκη. Ήρθαν με προβάδισμα και εμείς εστιάσαμε σε μία κατοχή τη φορά. Δεν κοιτούσαμε το σκορ, ούτε εγώ ούτε κανένας στην ομάδα. Παίξαμε σκληρά σε κάθε κατοχή και όταν έληξε το παιχνίδι καταλάβαμε τι κάναμε στο παρκέ».

-Τώρα έχετε ένα παιχνίδι στην Γερμανία, το Game 3. Τι πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε τη σειρά;

«Πρέπει να κάνουμε το ίδιο που κάναμε και την Τετάρτη. Να παίξουμε άμυνα, να κρατήσουμε τα γκαρντ τους μακριά από το σκοράρισμα, να μείνουμε υγιείς και αυτό θα είναι κλειδί για εμάς».

-Ο Τζο Ράγκλαντ έκανε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση με 21 πόντους και 9 ασίστ. Πόσο καλύτερος είναι ο ρυθμός με τον Ράγκλαντ στο παρκέ;

«Είναι βετεράνος, έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο για χρόνια. Ήταν στην κουβέντα για το βραβείο του MVP την περασμένη σεζόν. Ξέρει από τέτοια παιχνίδια, έχει περάσει από τέτοια παιχνίδια. Αν υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να κυριαρχήσει και να δώσει τον ρυθμό σε τέτοια παιχνίδια είναι αυτός. Ξέραμε ότι θα αντιδράσει μετά το Game 1 και το έδειξε».

-Πόση ενέργεια πήρατε από τον κόσμο στην κερκίδα;

«Υπήρχε κόσμος και ήταν ο περισσότερος που είδαμε φέτος στο γήπεδο. Πέρυσι ακόμα και όταν έπαιξα εναντίον του Περιστερίου δεν είχα δει τόσο κόσμο. Είμαι ευγνώμων για τη στήριξή τους, δεν παίρνουμε τίποτα σαν δεδομένο. Είναι ευλογία να έχεις τέτοια στήριξη».

-Την φετινή σεζόν πραγματοποιείς εντυπωσιακές εμφανίσεις. Η πρόοδος στο παιχνίδι σου είναι αξιοσημείωτη. Ποιοι είναι οι τομείς που έχουν βοηθήσει στην εξέλιξή σου;

«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου και να μην σου λέω... τρελά πράγματα, το γεγονός ότι έχω τον Θεό στο πλευρό μου σημαίνει πολλά. Προσεύχομαι πρωί βράδυ και παράλληλα δουλεύω σκληρά κάθε μέρα. Αυτά είναι τα δύο πράγματα που έχουν βοηθήσει στην πρόοδό μου, να μένω ταπεινός και να δουλεύω κάθε μέρα. Στην πρώτη μου σεζόν στον ΠΑΟΚ είχα τραυματισμό και ενώ θα μπορούσαν τα πάντα να φύγουν από μένα, εγώ προσευχόμουν και έμενα κοντά στον Θεό, ενώ παράλληλα δούλευα σκληρά».

-Τι όριο θέτεις στο παιχνίδι σου;

«Κοιτάω κάθε παιχνίδι τη φορά, κάθε κατοχή τη φορά. Δεν θέλω να θέτω ταβάνι στο παιχνίδι μου. Θέλω να μείνω υγιής και ευλογημένος και θα δώ πώς θα πάνε τα πράγματα».

-Θα σε δούμε στην Εθνική ομάδα μαζί με τον αδερφό σου Ναζ;

«Ελπίζω μια φορά να συμβεί. Πρώτα το έκανε ο αδερφός μου και θέλω κι εγώ να δείξω σε όλο τον κόσμο τη χώρα μου. Προσαρμόζομαι ακόμα στα δεδομένα και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά για να πετύχω τους στόχους μου».

-Και για το τέλος, προτιμάς να είσαι πλέι μέικερ ή σούτινγκ γκαρντ;

«Σε όλη την καριέρα μου έπαιζα στη θέση 1. Όλη η καριέρα μου ήταν σαν πλέι μέικερ, αλλά στο τέλος της ημέρας το 1 και το 2 δεν έχει καμία σημασία. Πρέπει να είσαι πάντα επιθετικός».