Ο Έντι Τζόνσον, ο Γιάννης Ιωαννίδης και η μαύρη γάτα που έστειλε τους παίκτες στο σπίτι τους

Ο Έντι Τζόνσον με μπλούζα του Ολυμπιακού μιλάει για τον Γιάννη Ιωαννίδη

i

Youtube

Ο Έντι Τζόνσον, ο Γιάννης Ιωαννίδης και η μαύρη γάτα που έστειλε τους παίκτες στο σπίτι τους

Sportal newsroom 20:40 - 05.10.2023

Η άγνωστη ιστορία που αποκάλυψε από την εποχή που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό ο Έντι Τζόνσον. Πως μια μαύρη γάτα έστειλε τους παίκτες αντί να προπονηθούν στο σπίτι τους...

Ο Θάνατος του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε τη μπασκετική κοινότητα αφού πολλοί άνθρωποι που τον γνώριζαν τον αποχαιρέτησαν με ένα μήνυμα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Έντι Τζόνσον.

Ο Αμερικάνος που υπό τις οδηγίες του «Ξανθού» είχε προσφέρει πολλά στην ομάδα του Πειραιά, αφού αποχιρέτησε τον Γιάννη Ιωαννίδη από τα social media, φιλοξενήθηκε και σε podcast.

Μάλιστα, πήγε εκεί φορώντας μια μπλούζα του Ολυμπιακού και είχε να πει μια άγνωστη ιστορία από τη συνύπραξή του με τον «τρελό» όπως τον χαρακτήρισε προπονητή του:

«Είχαμε μπει σε ένα λεωφορείο για να πάμε σε έναν αγώνα και είχαμε κάνει ήδη μία ώρα. Ήμουν πάντα στις πρώτες θέσεις. Είδαμε μία μαύρη γάτα να περνάει το δρόμο. Και ο κόουτς δεν άφησε να πάει το λεωφορείο να πάει από εκείνο το δρόμο. Ζήτησε από τον οδηγό να αλλάξει δρόμο και κάναμε άλλα 35 λεπτά για να φτάσουμε στον προορισμό μας», τόνισε αρχικά ο Έντι Τζόνσον που στη συνέχεια αποκάλυψε και μια ιστορία που δεν γνώριζε ο κόσμος:

«Λίγες μέρες μετά είδα πολλές γάτες έξω από το σπίτι μου. Δεν ήθελα να κάνω προπόνηση, οπότε έπιασα μια μαύρη γάτα και την πήγα στο γήπεδο. Την άφησα ελεύθερη και είπα στους συμπαίκτες μου ότι "΄σήμερα έχουμε ρεπό". Η γάτα τριγύριζε, την είδε ο Ιωαννίδης και φώναξε "τελειώσαμε"! Δεν του το είχα πει, παρά μόνο όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Ένας υπέροχος προπονητής, θα μας λείψει. Κάναμε δύο προπονήσεις την την ημέρα και ρωτούσα τον κόουτς αν είναι τρελός. Μετά από λίγο καιρό, σκεφτόμουν ότι ήμουν στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου. Είχα αλλάξει διατροφή, έτρωγα σε ελληνικά εστιατόρια, πήγαινα σε πάρτι όπου έσπαγαν πιάτα και άρχισα να αποβάλλω τον πόνο».

Ο ίδιος στη συνέχεια είπε ότι στον Ολυμπιακό ένιωθε σαν να είναι ο Τζόρνταν:

«Μου επέτρεψε να είμαι εγώ, ήμουν το κεντρικό σημείο της ομάδας, ο κόσμος με λάτρευε, ένιωθα σαν τον Μάικλ Τζόρνταν. Το ένιωσα στην Ελλάδα. Ήμουν την τηλεόραση όλη την ώρα, δεν μπορούσα να πάω πουθενά. Είχα σωματοφύλακες, δεν τα χρειαζόμουν όλα αυτά, αλλά αλλά ήταν αυτό που ήθελα να ζήσω αν γινόμουν ένα από τους κορυφαίους του ΝΒΑ. Ο κόουτς μου φώναζε, αλλά μου συμπεριφέρονταν όπως σε όλους.

«Μην υποτιμάτε την καρδιά του πρωταθλητή»: Η ατάκα του Ιωαννίδη που έμεινε στην ιστορία
ΜΠΑΣΚΕΤ

13:15 - 05.10.2023

«Μην υποτιμάτε την καρδιά του πρωταθλητή»: Η ατάκα του Ιωαννίδη που έμεινε στην ιστορία

Εκτός από ένας από τους κορυφαίους προπονητές του ελληνικού μπάσκετ, ο Γιάννης Ιωαννίδης έμεινε στην ιστορία και για τις φοβερές ατάκες του, με το «Μην υποτιμάτε την καρδιά του πρωταθλητή» να είναι ίσως μια από τις πιο χαρακτηριστικές.

Όταν πέθανε, κάτι ένιωσα μέσα μου. Όλοι θέλουν έναν άνθρωπο σε τέτοιες καταστάσεις. Όποιος έχει θέματα ψυχικής υγείας, πρέπει να τα κοιτάξει. Περνούσα δύσκολα και ο κόσμος δεν μπορούσε να το καταλάβει. .Στο ΝΒΑ υπάρχουν παίκτες που έχουν περάσει όσα και εγώ. Και έχω δώσει συμβουλές σε παίκτες ακόμη και σε επίπεδο Hall of Fame. Ο κόουτς ήταν τρελός, με την καλή έννοια, αλλά με βοήθησε».