«Ο Φακούντο Καμπάτσο επιστρέφει στη Ρεάλ»

Φακούντο Καμπάτσο

i

© photo by Srdjan Stevanovic / Getty Images / Ideal Images

«Ο Φακούντο Καμπάτσο επιστρέφει στη Ρεάλ»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:49 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:15 - 23.04.2023

Δημοσιεύματα από την Ισπανία και τη «Relevo» αναφέρουν ότι ο 31χρονος Αργεντίνος γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα, Φακούντο Καμπάτσο έχει ήδη συμφωνήσει με τη Ρεάλ για την επιστροφή του στη Μαδρίτη και το μόνο που απομένει είναι να τακτοποιηθούν μερικές λεπτομέρειες.

Ο Φακούντο Καμπάτσο κατά τη διάρκεια της χρονιάς εγκατέλειψε το ΝΒΑ και επέλεξε τον Ερυθρό Αστέρα για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι θα παραμείνει στο Βελιγραδί, άσχετα αν η συμφωνία του περιλαμβάνει option επέκτασης και για τη νέα σεζόν. 

Το όνομά του έχει επικεντρώσει τα βλέμματα κι άλλων ομάδων της Euroleague με τον Παναθηναϊκό να εκπροσωπεί ένα έντονο ενδιαφέρον. Η ομάδα όμως, που σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα της «Relevo» που πρόκειται να τον αποκτήσει είναι η αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα στην οποία ανήκε από το 2016 μέχρι το 2020 και με την οποία κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα Ευρώπης: 2015 και 2018. 

Ο Πάμπλο Λάσο τη Δευτέρα προετοίμασε το έδαφος για μία... ανακοίνωση (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

13:45 - 22.04.2023

Ο Πάμπλο Λάσο τη Δευτέρα προετοίμασε το έδαφος για μία... ανακοίνωση (vid)

Μία ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του Πάμπλο Λάσο προϊδεάζει ότι σε λίγες ώρες -και συγκεκριμένα τη Δευτέρα (24/4)- ο Ισπανός τεχνικός θα ανακοινώσει την επόμενη ομάδα της πλούσιας καριέρας του. «Κάτι έχω να σας ανακοινώσω», δήλωσε και με τον τρόπο του ζήτησε μία μικρή αναμονή...

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Ίβηρες η επιστροφή του στη Μαδρίτη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς ο διευθυντής του τμήματος μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης, Χουάν Κάρλος Σάντσες και ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Αλμπέρτο ​​Ερέρος, στις 17 Μαρτίου είχαν βρεθεί στη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο πλαίσιο της κανονικής διάρκειας της Euroleague. Βέβαια, ο σκοπός της επίσκεψής τους ήταν ο 31χρονος Αργεντίνος και όχι το γενικό ενδιαφέρον τους για την αναμέτρηση. 

Ο «Φάκου» είναι δεδομένο πως θέλει να γυρίσει πίσω στη Μαδρίτη, που τόσο αγαπάει και ακόμα περισσότεροι οι φίλαθλοί της τον αγαπούν και το μόνο που απομένει είναι η διευθέτηση των οικονομικών δεδομένων, στα οποία παλαιότερα χρέη και η φορολογία δημιουργούν τα μόνα προβλήματα, αλλά ουσιαστικά καθυστερούν την οριστική συμφωνία. Δεν την ακυρώνουν! 

Όταν ο Καμπάτσο αποφάσισε το 2019 είχε αποφασίσει να πάει στο ΝΒΑ, χρειάστηκε να πληρώσει μέρος ενός... τεράστιου buy out που είχε βάλει η Ρεάλ για να του επιτρέψει να φύγει. Και αυτή η ρήτρα -όπως αναφέρει και η «Relevo»- ήταν 6 εκατομμύρια ευρώ και εκκρεμεί η εξόφληση των τελευταίων τα 2,6. Αυτή ο οφειλή τον έκανε να επιλέξει τελικά στα τέλη του 2022 τον Ερυθρό Αστέρα και όχι τη Ρεάλ, μόνο που η Βασίλισσα πλέον δείχνει διατεθειμένη να τακτοποιήσει το ζήτημα έστω κι αν δεν εξοφληθεί.