Ο Γιόκιτς έγινε ο πρώτος παίκτης που λαμβάνει το βραβείο «Michael Jordan»
i

Νίκολα Γιόκιτς/ © Screenshot, via Twitter

Ο Γιόκιτς έγινε ο πρώτος παίκτης που λαμβάνει το βραβείο «Michael Jordan»

Πάνος Μαλακτάρης • 13:40 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

O Σέρβος πολυτιμότερος παίχτης της περασμένης χρονιάς παρέλαβε το βραβείο του καταγράφοντας ταυτόχρονα ακόμα μία τρομερή εμφάνιση στην επικράτηση του Ντένβερ απέναντι στη Ουάσινγκτον

Κάθε χρόνο στο ΝΒΑ είθισται να γίνεται ο απολογισμός και να βραβεύονται οι καλύτεροι σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα πέντε, οι οποίες είναι οι ακόλουθες: Πολυτιμότερος παίχτης της χρονιάς, καλύτερος αμυντικός, καλύτερος rookie, καλύτερος έκτος παίχτης και πιο βελτιωμένος παίχτης. 

Οι Νικς ξανά σε τροχιά play off, νίκησαν και στο Σικάγο - Χτύπησε ο Στέφεν Κάρι! (vids)
NBA

11:00 - 15.12.2022

Οι Νικς ξανά σε τροχιά play off, νίκησαν και στο Σικάγο - Χτύπησε ο Στέφεν Κάρι! (vids)

Η Νέα Υόρκη επικράτησε στην παράταση των Μπουλς, πλέον έχει πέντε σερί νίκες και (αν και νωρίς) προειδοποιεί την Ανατολή πως «είναι και πάλι εδώ» - Ο Στέφεν Κάρι τραυματίστηκε στον ώμο, οι Ουόριορς έχασαν στην Ιντιάνα.

Σε αυτές τις κατηγορίες λοιπόν αποφασίστηκε να προστεθεί ακόμα μία, αυτή του «clutch» player of the year, του πιο επιδραστικού ας πούμε παίχτη, αυτού που «μιλάει στις δύσκολες στιγμές» αν προτιμάτε. Αυτό το βραβείο θα φέρει το όνομα του μεγάλου Τζέρι Ουέστ, του παλιού αστέρα των Λέικερς. 

Όσο για τα υπόλοιπα πέντε βραβεία, πλέον «βαφτίστηκαν» και αυτά, παίρνοντας τις ακόλουθες ονομασίες: Βραβείο Michael Jordan για τον MVP, Hakeem Olajuwon για τον καλύτερο αμυντικό, Wilt Chamberlain για τον rookie της χρονιάς, John Havlicek για τον καλύτερο έκτο παίχτη και George Mikan για τον πιο βελτιωμένο παίχτη της σεζόν. 

Έτσι τα ξημερώματα είχαμε την απονομή του βραβείου του πολυτιμότερου παίχτη για την περασμένη σεζόν, που δεν ήταν άλλος από τον «joker» Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος ψηλός πήρε στα χέρια του το πρώτο στα χρονικά βραβείο Michael Jordan, φροντίζοντας παράλληλα να το «τιμήσει» δεόντως με μια μαγική εμφάνιση κόντρα στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, σημειώνοντας 43 πόντους, «κατεβάζοντας» 14 ριμπάουντ και μοιράζοντας 8 ασίστ.