O «King James» συνεχίζει το «περπάτημα»
i

Λεμπρόν Τζέιμς / © Intime

O «King James» συνεχίζει το «περπάτημα»

Πάνος Μαλακτάρης • 12:39 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Για ακόμη μια φορά ο Λεμπρόν Τζέιμς μας χάρισε ένα από τα χαρακτηριστικά του καρφώματα. Για μία ακόμη φορά ωστόσο, οι διαιτητές δεν είδαν τα 4-5 βήματα που έκανε πριν σκάσει τη μπάλα στο παρκέ.

Σκοπός μας σαφώς και δεν είναι να μειώσουμε την αξία του Λεμπρόν, ούτε να τον χλευάσουμε, ούτε να μπούμε σε ατέρμονες συζητήσεις περί του αν είναι ο GOAT, αν είναι ο δεύτερος καλύτερος παίχτης όλων των εποχών, ο τρίτος κλπ. Με χιουμοριστική και μόνο διάθεση, αναδεικνύουμε απλώς ένα περιστατικό που τείνει να γίνει συνήθεια η αλήθεια είναι στο ΝΒΑ, με πρωταγωνιστή αρκετές φορές τον Τζέιμς

Στο ματς που έγινε τα ξημερώματα στο Λος Άντζελες και βρήκε νικήτρια την ομάδα της Βοστόνης, σε μια φάση στο 2ο 12λεπτο ο Λεμπρόν κάνει ένα κλέψιμο και ξεχύνεται στον αιφνιδιασμό, χαρίζοντάς μας ένα ακόμη highlight κάρφωμα. 

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αξίζουν 7,56 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι η πιο… πολύτιμη ομάδα του ΝΒΑ
NBA

12:18 - 13.12.2022

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αξίζουν 7,56 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι η πιο… πολύτιμη ομάδα του ΝΒΑ

Οι πρωταθλητές σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα αξίζουν περισσότερα από 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή που ο μέσος όρος τους «μαγικού πλανήτη» είναι τα τρία δισεκατομμύρια.

Ωστόσο το «ξεχύνεται» αποκτά ξανά ιδιαίτερο νόημα, μιας και πριν κάνει την πρώτη του ντρίπλα, έχει προηγουμένως κάνει μια μικρή βόλτα στο παρκέ της Crypto Arena. 

Σημειωτέον πως αυτό έχει συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, τόσο με πρωταγωνιστή τον ίδιο παίχτη, όσο και με τον νυν συμπαίχτη του Russell Westbrook, αλλά και τον «μούσια» James Harden, για να αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. 

Παραδείγματα που από τη μία δείχνουν την όλη προσέγγιση που έχουν οι διαιτητές στο ΝΒΑ, ειδικά στα ματς της regular season. Από την άλλη βάζουν πολύ κόσμο σε σκέψη αναφορικά με το ότι οκ, καλό το θέαμα, ας αφήνουμε το παιχνίδι να εξελίσσεται, αλλά να μπαίνει και κάποιο όριο σε όλο αυτό, γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι-έρημοι-οι κανόνες.  

Ας καταλήξουμε πως όπως σε πολλούς τομείς στη ζωή μας, παν μέτρον άριστον. Ας απολαμβάνουμε λίγο παραπάνω θέαμα μεν, ναι, μέσα σε κάπως λογικά πλαίσια δε.