Ο Γκεόργκι Σερμαντίνι είναι ο MVP του ισπανικού πρωταθλήματος

Γκεόργκι Σερμαντίνι

Ο Γκεόργκι Σερμαντίνι είναι ο MVP του ισπανικού πρωταθλήματος

Γιώργος Γαβριλάκης 15:48 - 26.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:54 - 26.05.2023

Στα 34 του χρόνια ο Γεωργιανός σέντερ της Τενερίφης, Γκεόργκι Σερμαντίνι, βραβεύθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του Liga Endesa για δεύτερη φορά στην καριέρα του και συγκινημένος παρέλαβε το βραβείο κατά τη διάρκεια της πτήσης της ομάδας του με προορισμό τη Μάλαγα.

Τα πρώτα μετεφηβικά του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα αγωνιζόμενος με τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Γκεόργκι Σερμαντίνι ήρθε στην Ελλάδα (από την πατρίδα του, τη Γεωργία) το 2008 σε ηλικία 19 ετών και στο τέλος της πρώτης του σεζόν με τους «πράσινους» πανηγύρισε την κατάκτηση της Euroleague. Aπό τότε έχουν περάσει 15 χρόνια γεμάτα μπάσκετ. 

Στην πορεία του αγωνίστηκε στην Ιταλία, το Ισραήλ, με τον Ολυμπιακό -όπου στέφθηκε για δεύτερη φορά πρωταθλητής Ευρώπης (2013)-, αλλά η Ισπανία έγινε η γη της προσωπικής του επαγγελίας. Έπαιξε στη Σαραγόσα, την Ανδόρα, τη Μάλαγα και από το 2019 κατοικεί στα Κανάρια Νησιά και συγκεκριμένα στην Τενερίφη

O απόλυτος οδηγός: Οι 10 καλύτεροι σε κάθε θέση που μένουν ελεύθεροι στη Euroleague
EUROLEAGUE

14:37 - 26.05.2023

O απόλυτος οδηγός: Οι 10 καλύτεροι σε κάθε θέση που μένουν ελεύθεροι στη Euroleague

Λίγο πριν τελειώσουν ολοκληρωτικά οι υποχρεώσεις των ομάδων της Euroleague στις εγχώριες λίγκες και μπουν επισήμως στο μεταγραφικό παιχνίδι σας παρουσιάζουμε τους κορυφαίους ελεύθερους σε κάθε θέση. Αυτούς που θα έχουν πολλές προτάσεις και είναι πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα εκεί που θα επιλέξουν να εγκατασταθούν...

Το 2021 ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και στο τέλος της σεζόν βραβεύθηκε ως MVP. Φέτος, δεν ήταν πρώτος σκόρερ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν και ο ΜVP. Πήρε το δεύτερο βραβείο πολυτιμότερου παίκτη στα 34 του χρόνια και συγκινημένος το παρέλαβε κατά τη διάρκεια της πτήσης της ομάδας του με προορισμό τη Μάλαγα, όπου και θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στα Play Offs του εγχώριου πρωταθλήματος. 

Η Τενερίφη ταξίδευε προς την Ανδαλουσία, όταν η ομάδα επιφύλαξε μία έκπληξη προς τον ύψους 2,17 μέτρων σέντερ. Την ώρα που βρισκόταν στον... αέρα έκαναν την απονομή, στον έκπληκτο από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, Σερμαντίνι. Με τους 14,4 πόντους και τα 5,4 ριμπάουντ οδήγησε τον σύλλογο στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου και οι φίλαθλοι, οι παίκτες, οι προπονητές και ο Τύπος επέλεξαν αυτόν ως πολυτιμότερο όλων. 

Στην μάχη για τον MVP νίκησε κατά κράτος τους αντιπάλους του. Δεύτερος ήταν ο Ντάριους Τομπσον της Μπασκόνια και τρίτος ο Τζάναν Μούσα της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι τρεις τους μαζί με τον Μάρκους Χάουαρντ, επίσης της Μπασκόνια και τον Έντι Ταβάρες (επίσης) της Ρεάλ ήταν τα μέλη της καλύτερης πεντάδας. 

Είναι χαρακτηριστικό πως οι... ειδικοί δεν επέλεξαν κανέναν παίκτη της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα για την καλύτερη πεντάδα, ενώ στους δεύτερους πέντε υπάρχουν δύο αθλητές των «Μπλαουγκράνα» και συγκεκριμένα ο Νίκολα Μίροτιτς και ο Νίκο Λαπροβίτολα. Μαζί τους και οι Μαρσελίνιο Χουέρτας (Τενερίφη), Τζοέλ Πάρα (Μπανταλόνα) και Άντε Τόμιτς (Μπανταλόνα).