O Γκραντ Ουίλιαμς το μετάνιωσε που εκνεύρισε τον Μπάτλερ, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά (vid)

O Γκραντ Ουίλιαμς το μετάνιωσε που εκνεύρισε τον Μπάτλερ, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:45 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 20.05.2023

Τόλμησε να προκαλέσει (δις) τον Τζίμι Μπάτλερ και τελικά οι Σέλτικς το πλήρωσαν ακριβά με τη δεύτερη εντός έδρας ήττα τους. Οι Μαϊάμι Χιτ δεν αστειεύονται και όταν ο Γκραντ Ουίλιαμς παραφέρθηκε η απάντηση που πήρε ήταν καταδικαστική για την ομάδα του.

Είχε τη... φαεινή ιδέα, όχι μόνο να πανηγυρίσει το τρίποντο με το οποίο οι Σέλτικς προηγήθηκαν με 9 πόντους διαφορά (96-87) έξι λεπτά και 36 δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα, αλλά να προκαλέσει τον Τζίμι Μπάτλερ

Όταν ο Γκραντ Ουίλιαμς επέστρεψε στην άμυνα έπειτα από το εύστοχο σουτ του πλησίασε τον σούπερ σταρ των Μαϊάμι Χιτ. Κάτι του είπε με απειλητικό ύφος. Δεν έτρωγε τη γλώσσα του; 

Η απάντηση του Μπάτλερ ήταν καταδικαστική για ολόκληρη την πόλη της Βοστώνης. Στην αμέσως επόμενη επίθεση των Χιτ, με τον Ουίλιαμς προσωπικό του αντίπαλο έβαλε καλάθι και φάουλ. Έριξε και πάλι τη διαφορά στους έξι, αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή της επιστροφή του Μαϊάμι.

 Ο Γκραντ Ουίλιαμς δεν έβαλε μυαλό και πάλι κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του Μπάτλερ. Ο συμπαίκτης του Μάλκολμ Μπρόγκτον προσπάθησε να τον τραβήξει μακριά, ίσως γιατί είχε πονηρευτεί ότι η συμπεριφορά του δεν θα τους έβγαινε σε καλό. Είδε τον Γκραντ με τον Μπάτλερ να σμίγουν τα κεφάλια τους, όπως κάνουν οι τράγοι όταν τσαντίζονται. Αλλά ο πρώτος ήταν τελικά το αρνάκι που πήγε για σφαγή και ο δεύτερος ο ταύρος μέσα σε υαλοπωλείο. 

Στο τέλος της μονομαχίας, οι Χιτ έκαναν την ανατροπή και ολοκλήρωσαν τη δεύτερη νίκη τους στη Βοστώνη. Έκαναν το 2-0 και τώρα η σειρά μεταφέρεται στη Φλόριντα, με τις Φλόγες να έχουν διανύσει ήδη τη μισή διαδρομή που απαιτείται για την πρόκριση. 

Οι Σέλτικς τώρα, ψάχνουν την αντίδραση και θα πρέπει να την βρουν μακριά από την έδρα τους, τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους έχουν πάρει απίστευτη φόρα. Τελείωσαν την κανονική διάρκεια της σεζόν από τη 10η θέση (οι Κέλτες ήταν δεύτεροι), προκρίθηκαν στα play offs (μέσω των play in) ως το Νο 8 της περιφέρειας και τώρα βρίσκονται δύο βήματα πριν τον μεγάλο τελικό. 

Αν τα καταφέρουν, τότε θα γίνουν η δεύτερη ομάδα της ιστορία που προκρίθηκε τελευταία στην post season, αλλά διεκδίκησε τελικά το δακτυλίδι στην έσχατη σειρά του πρωταθλήματος. Η πρώτη δηλαδή, μετά τους Νιου Γιορκ Νικς του 1999 όταν έκαναν (σχεδόν) όλη τη διαδρομή, πριν πέσουν πάνω στους Σαν Αντόνιο Σπερς των Ντέιβιντ Ρόμπινσον και Τιμ Ντάνκαν.