Ο Καράμπελας δίνει βάθος και λύσεις στην ΑΕΚ της νέας σεζόν

Ζώης Καράμπελας

i

@ Intime

Ο Καράμπελας δίνει βάθος και λύσεις στην ΑΕΚ της νέας σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 17:33 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 03.05.2023

Η ΑΕΚ δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις της για τη νέα σεζόν, αποκτώντας τον Ζώη Καράμπελα, σε μια κίνηση που δίνει βάθος στο ρόστερ και ενισχύει τον ελληνικό κορμό.

Η συμφωνία με τον Ζώη Καράμπελα είχε κλείσει από το καλοκαίρι του 2022. Ο διεθνής γκαρντ είχε μια άκρως παραγωγική σεζόν στην Πάτρα, με τη φανέλα του Απόλλωνα, έχοντας σημαντικό ρόλο στο πλάνο του Νίκου Βετούλα. Από τα δικά του χέρια άλλωστε περνούσε μεγάλο κομμάτι των επιθετικών προσπαθειών των Πατρινών, με τον 22χρονο άσο να δείχνει πολύ καλά δείγματα γραφής, βγάζοντας έναν πιο ηγετικό χαρακτήρα στο παρκέ. Ιδίως στο πρώτο μισό της σεζόν.

Τα στοιχεία αυτά ικανοποίησαν άπαντες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, όμως δεν ήταν μόνο η ικανότητά του στην επίθεση που έκανε τη διαφορά. Γιατί ο διεθνής άσος διακρίνεται για την ενέργεια που βγάζει στο πίσω κομμάτι του παρκέ. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Βετούλας στο Sportal, ο Καράμπελας είναι παίκτης που θα μαρκάρει τον καλύτερο επιθετικό της αντιπάλου ομάδας. Μια κατάσταση που την επιζητάει σε κάθε αγώνα, δείγμα του ανταγωνιστικού πνεύματος που τον διέπει όταν πατάει παρκέ.

Η ΑΕΚ με την κίνηση αυτή βάζει στη μηχανή της έναν νεαρό και εξελίξιμο παίκτη, που έχει μάθει να βάζει τις βάσεις στο παιχνίδι του με τον... δύσκολο τρόπο. Ταυτόχρονα όμως ενισχύει τον ελληνικό κορμό της ενόψει της νέας σεζόν, δίνοντας μια σημαντική λύση στην περιφέρεια, κυρίως στο κομμάτι της άμυνας.

Η πρώτη κίνηση της νέας σεζόν, λοιπόν, για την ΑΕΚ δεν ήταν μια μεταγραφή που προκαλεί... ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις του κόσμου, αλλά ήταν η προσθήκη ενός παίκτη που ακούει τον προπονητή του στο 101%, διακρίνεται για την ικανότητά του στην άμυνα και έχει τον τρόπο να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται στο πλάνο κάθε φορά που του ζητείται. Και πολλές φορές στο σύγχρονο μπάσκετ η συνθήκη αυτή είναι πολύ πιο σημαντική από την προσθήκη ενός «φανταχτερού» ονόματος.