Βετούλας στο Sportal: «Ο Καράμπελας είναι παιδί που θα θυσιαστεί για την ομάδα»

Ζώης Καράμπελας

Βετούλας στο Sportal: «Ο Καράμπελας είναι παιδί που θα θυσιαστεί για την ομάδα»

Χρήστος Τσάλτας 20:49 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 02.05.2023

Ο Ζώης Καράμπελας θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ την ερχόμενη σεζόν και ο μέχρι πρότινος προπονητής του στον Απόλλωνα Πάτρας, Νίκος Βετούλας, σκιαγραφεί το προφίλ του μέσω του Sportal.

Η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν ακούει στο όνομα Ζώης Καράμπελας. Ο 22χρονος γκαρντ, έπειτα απί μια γεμάτη σεζόν στον Απόλλωνα Πάτρας, θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του για λογαριασμό της Ένωσης. Οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό τους και το έδειξαν εμπράκτως με την απόκτηση του Έλληνα πλέι μέικερ.

Την σεζόν που ολοκληρώνεται ο Καράμπελας βρέθηκε στην Πάτρα, για λογαριασμό του Απόλλωνα. Αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Νίκου Βετούλα, με τον Πατρινό προπονητή να του δίνει... ψήφο εμπιστοσύνης από το ξεκίνημα της σεζόν.

«Είναι παιδί της προπόνησης. Είναι 300% παιδί του προπονητή και θα θυσιαστεί για την ομάδα», εξήγησε ο Βετούλας μιλώντας στο Sportal για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, με την κουβέντα να πηγαίνει στο αγωνιστικό προφίλ του νεαρού γκαρντ.

«Φέτος είχε ηγετικό ρόλο στον Απόλλωνα και αυτό του έδωσε περισσότερο βάρος και ευθύνη στο παιχνίδι του. Είναι παιδί που δίνει το 100% σε κάθε παιχνίδι και κάθε προπόνηση. Είναι ανταγωνιστικός. Φέτος συμμετέχοντας σε μια ομάδα που πάλευε για τη σωστηρία πήρε εμπειρίες και έπαιξε πολλά κρίσιμα παιχνίδια. Έκανε ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι παιδί που θυσιάζεται για την ομάδα, θα θελήσει να μαρκάρει τον καλύτερο επιθετικό της αντίπαλης ομάδας και είναι παίκτης που ακούει τον προπονητή του», ήταν τα λόγια του.

Εξηγώντας τα δυνατά στοιχεία που διεθνή άσου στάθηκε στην πίεση στην μπάλα, αλλά και στο πολύ καλό drive που διαθέτει. «Είναι πολύ καλός αμυντικός πάνω στη μπάλα, που είναι και το δυνατό του σημείο. Αυτό τον κάνει χρήσιμο για κάθε προπονητή. Επιθετικά η έκρηξη και το drive του είναι πολύ θετικά στοιχεία. Σε πολλά παιχνίδια το ποσοστό του στα τρίποντα δεν αποτύπωνε το πραγματικό του σουτ. Φέτος δούλεψε πολύ πάνω στο σουτ και πολλές φορές πέρασε η μπάλα από τα δικά του χέρια για να εκτελέσει και να δημιουργήσει».

Όσο για τη συνεργασία των δύο ανδρών έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ ο προπονητής από την Πάτρα ανέφερε ότι «είναι παιδί που δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Ήταν άτυχος γιατί στο δεύτερο μισό της σεζόν ο αναπληρωματικός πλέι μέικερ δεν υποστήριξε τον ρόλο του. Στον πρώτο γύρο έκανε μεγάλες εμφανίσεις και έδειξε πολύ καλά στοιχεία».

Tags: