Ο Καρμέλο Άντονι πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023
i

Καρμέλο Άντονι / ©Intime

Ο Καρμέλο Άντονι πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

Ο Καρμέλο Άντονι θα είναι ο πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, το οποίο θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου στις Φιλιππίνες την Ιαπωνία και την Ινδονησία.

Μετά τον Πάου Γκασόλ και τον Λουίς Σκόλα, ένας άλλος θρυλικός διεθνής παίκτης γίνεται ο τρίτος πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIBA 2023. Ο λόγος για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της team USA Καρμέλο Άντονι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA σχετικά με τον Καρμέλο Άντονι: 

«Μαζί με τον πρόσφατα ανακοινωθέντα σούπερ σταρ της Αργεντινής Λουίς Σκόλα και τον θρύλο της Ισπανίας Πάου Γκασόλ ως πρεσβευτές, ο Καρμέλο Άντονι θα βοηθήσει στην προώθηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα λάβει μέρος σε δραστηριότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Έχω εκπροσωπήσει με μεγάλη περηφάνεια τις ΗΠΑ στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι από τα πιο σημαντικά τουρνουά στο διεθνές μπάσκετ», είπε ο Καρμέλο. Ανυπομονώ να στηρίξω όλους τους παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο φέτος και να γιορτάσω το άθλημα σε παγκόσμια κλίμακα».

Ντάριλ Μόρεϊ: «Ο Τζέιμς Χάρντεν θέλει όσο τίποτα άλλο το πρωτάθλημα»
NBA

13:30 - 25.02.2023

Ντάριλ Μόρεϊ: «Ο Τζέιμς Χάρντεν θέλει όσο τίποτα άλλο το πρωτάθλημα»

Το καλοκαίρι ο Τζέιμς Χάρντεν μένει ελεύθερος και το αφεντικό των Σίξερς, Ντάριλ Μόρεϊ, θεωρεί πως «η συνεργασία του με τον Εμπίντ είναι άψογη», αλλά αν δει ότι δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα «θα ακούσει τι έχουν να του προσφέρουν οι υπόλοιπες ομάδες».

Τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης με την ΗΠΑ, εκλεκτός στην ομάδα της 75ης επετείου του NBA και κατατάσσεται στο Top 10 της λίστας σκόρερ όλων των εποχών του NBA, ο Καρμέλο έχει κάνει μια ιστορική καριέρα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στην Ιαπωνία, ο 38χρονος παρουσίασε μια πολύ καλή εμφάνιση όταν οδήγησε την αμερικανική ομάδα στο βάθρο με τερματισμό στην τρίτη θέση.

Επίσης ο Καρμέλο έλαμψε για τις ΗΠΑ καθώς βοήθησε την εθνική ομάδα, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια το 2008, το 2012 και το 2016, καθώς και ένα χάλκινο μετάλλιο το 2004. Στο βιβλίο ρεκόρ καριέρας των Ολυμπιακών Αγώνων των ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών με 336 πόντους.