Ντάριλ Μόρεϊ: «Ο Τζέιμς Χάρντεν θέλει όσο τίποτα άλλο το πρωτάθλημα»

Τζέιμς Χάρντεν

i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Ντάριλ Μόρεϊ: «Ο Τζέιμς Χάρντεν θέλει όσο τίποτα άλλο το πρωτάθλημα»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:30 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 25.02.2023

Το καλοκαίρι ο Τζέιμς Χάρντεν μένει ελεύθερος και το αφεντικό των Σίξερς, Ντάριλ Μόρεϊ, θεωρεί πως «η συνεργασία του με τον Εμπίντ είναι άψογη», αλλά αν δει ότι δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα «θα ακούσει τι έχουν να του προσφέρουν οι υπόλοιπες ομάδες».

Οι Σίξερς, όταν στα μέσα της περσινής σεζόν, έστειλαν τον Μπεν Σίμονς (μαζί με τους Σεθ Κάρι και Αντρέ Ντράμοντ) στο Μπρούκλιν, πήραν στη Φιλαδέλφεια τον Τζέιμς Χάρντεν. Με αυτόν στο πλευρό του Τζόελ Εμπίντ θεώρησαν πως θα πολλαπλασιάσουν τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Την τελευταία φορά που η ομάδα από την πόλη της Αδελφικής Αγάπης, πανηγύρισε τίτλο το ημερολογιακό έτος ήταν το 1983. Δηλαδή, μόνο ένας παίκτης απ' όσους παίζουν αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ είχε γεννηθεί και αυτός ο... ένας είναι ο Ουντόνις Χάσλεμ, ο οποίος σε πείσμα των καιρών και στα 43 του χρόνια παραμένει ενεργός, άσχετα αν πατάει το παρκέ μια στο τόσο. Ακόμα κι αυτός, πάντως, ήταν τριών ετών το 1983 και αποκλείεται να έχει αναμνήσεις. Αυτές που θέλει να αναβιώσει στους κατοίκους της πόλης ο Τζέιμς Χάρντεν.

Ο Τζέιμς Χάρντεν συνάντησε τον άτυχο Τζον Χάο (vid)
NBA

11:31 - 24.02.2023

Ο Τζέιμς Χάρντεν συνάντησε τον άτυχο Τζον Χάο (vid)

Ο 20χρονος Τζον Χάο, ο οποίος στις αρχές του μήνα τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας εγκληματίας εισέβαλε στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν Στέιτ και άρχισε να πυροβολεί, μίλησε online με τον αγαπημένο του παίκτη του NBA.

Αυτή είναι η αποστολή του στη Φιλαδέλφεια και για να την ολοκληρώσει θα κάνει ό,τι μπορεί. Θα περιορίσει τις οικονομικές του απαιτήσεις (το έχει κάνει ήδη), τα κρατάει λιγότερο τη μπάλα στα χέρια του (επίσης, το έχει κάνει ήδη) και αν δεν το καταφάρει, το καλοκαίρι όταν και μένει ελεύθερος «θα σκεφτεί όλες τις επιλογές που έχει στα χέρια του», αποκάλυψε ο διοικητικός «ενορχηστρωτής» των Σίξερς, Ντάριλ Μόρεϊ. «Στην ομάδα μας, η συνεργασία του με τον Εμπίντ είναι πάρα πολύ καλή και το αγωνιστικό αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό τις περισσότερες φορές. Τον θέλουμε μακροπρόθεσμα στη ομάδα», πρόσθεσε ο Μόρεϊ, ο οποίος έχει... λατρεία στον Χάρντεν και δεν πρόκειται να τον αφήσει εύκολα να φύγει μακριά του. Βέβαια, υπογράμμισε πως «το μόνο που θέλει από εδώ και πέρα, μέχρι το τέλος της καριέρας του, είναι ένα πρωτάθλημα και θα το κυνηγήσει. Με τους Σίξερς ξέρει ότι μπορεί να τα καταφέρει, αλλά το καλοκαίρι μένει ελεύθερος» και είναι στο χέρι του οι οριστικές αποφάσεις. 

Φέτος πάντως, αγωνίζεται με ετήσιες απολαβές στα 33 εκατομμύρια δολάρια και προσφέρει στην ομάδα 21,1 πόντους. 6,3 ριμπάουντ και 10,9 ασίστ, που ως σύνολο έχουν ρεκόρ 39-19. Βρίσκονται στην τρίτη θέση της ανατολικής περιφέρειας (πίσω από Σέλτικς και Μπακς), ενώ στη Δύση μόνο οι Νάγκετς έχουν καλύτερη επίδοση (42-18). 

Το καλοκαίρι του 2023 πάντως, πέραν του Χάρντεν, ελεύθερος μένει και ο Κάιρι Ίρβινγκ των Ντάλας Μάβερικς, αλλά και οι Φρεντ ΒανΒλιλ (Ράπτορς), Κρις Μίντλετον (Μπακς), Τζέραμι Γκραντ (Μπλέιζερς), Κρίσταπς Πορζίνγκις και Κάιλ Κούζμα (Ουίζαρντς), Ντέιμοντ Γκριν (Ουόριορς), ο Νίκολα Βούτσεβιτς (Μπουλς) και ο Τζόρνταν Κλαρκσον (Τζαζ). Μεταξύ άλλων...