Ο Κούζμα «εκτέλεσε» τους Μπουλς στην Ουάσινγκτον (vids)
i

Κάιλ Κούζμα, Ουίζαρντς / © photo by Rob Carr / Getty Images / Ideal Images

Ο Κούζμα «εκτέλεσε» τους Μπουλς στην Ουάσινγκτον (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:09 - 12.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 12.01.2023

Ο Κάιλ Κούζμα έβαλε το νικητήριο καλάθι και ο Ντένι Αβντίγια πήρε όλα τα ριμπάουντ, έκανε ρεκόρ καριέρας και οι Ουίζαρντς νίκησαν (100-97) τους Μπουλς - Οι Νικς επέστρεψαν αμέσως στις νίκες μετά την ήττα από τους Μπακς.

Ο Κάιλ Κούζμα δεν είναι από αυτούς που… συγχωρούν. Πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, o Άλεξ Καρούσο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τον εμποδίσει, αλλά ο 27χρονος φόργουορντ ήταν εύστοχος. Το τρίποντό του έκανε το 100-97, 5,7'' πριν από το τέλος του αγώνα και αυτό ήταν το τελικό σκορ. 

Πριν από το νικητήριο καλάθι, οι Ταύροι είχαν ισοφαρίσει (σε 97-97) με τρίποντο του Ζακ ΛαΒιν. Ο σταρ των Μπουλς ολοκλήρωσε το ματς με 38 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί. Ειδικά, από τη στιγμή που αυτή τη φορά δεν είχε στο πλευρό του τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος πήρε… ρεπό. 

Για την Ουάσινγκτον ο Κούζμα είχε 21 πόντους και οι λύσεις βρέθηκαν παρά το γεγονός ότι ο Μπράντλεϊ Μπιλ ήταν και πάλι εκτός εξαιτίας ενός μυικού προβλήματος αυτή τη φορά. Ο Άντονι Τζιλ είχε 18 πόντους, αλλά το εντυπωσιακό στατιστικό ήταν τα 20 ριμπάουντ του Ντένι Αβντίγια. Προφανώς και ήταν ρεκόρ καριέρας για τον Ισραηλινό φόργουορντ, ο οποίος είχε 9 πόντους και τη βραδιά που μάζεψε δύο δεκάδες «σκουπίδια» δεν κατάφερε να κάνει double-double. Αν δεν ήταν αυτός πάντως, ο Κούζμα δεν θα είχε τη δυνατότητα να φθάσει στο σημείο να διεκδικήσει στο τελευταίο σουτ τη νίκη. Οπως με επιτυχία τελικώς έπραξε! 

Μπράνσον και Μπάρετ οι… οδηγοί της Νέας Υόρκης

Οι Νικς μετά την ήττα στην έδρα τους από τους Μιλγουόκι Μπακς, ήταν αποφασισμένοι να προστατεύουν στο Madison. Παρά το γεγονός ότι έχουν θετικό ρεκόρ με 23 νίκες σε 42 αγώνες, στο Madison έχουν κατακτήσει λιγότερες από τις μισές. Αυτή ήταν η ενδέκατη. Ο Τζέιλεν Μπράνσον ήταν ο πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους με 34 πόντους, ενώ ο Αρ Τζέι Μπάρετ στην επιστροφή του από τον τραυματισμό στο δάχτυλο του χεριού του είχε 27 πόντους. 

Ο Αντετοκούνμπο ήταν… ματιασμένος, αλλά οι Μπακς νίκησαν στην Ατλάντα
NBA

05:12 - 12.01.2023

Ο Αντετοκούνμπο ήταν… ματιασμένος, αλλά οι Μπακς νίκησαν στην Ατλάντα

Χωρίς να πάρει πρωτοβουλίες στην επίθεση ο Greek Freak άφησε τον Τζρου Χόλιντεϊ και τον Μπρουκ Λόπεζ να κάνουν τη δουλειά, ενώ εκείνος έπαιρνε ριμπάουντ και μοίραζε ασίστ. Αυτό το «σύστημα» τους έδωσε τη νίκη (114-105) απέναντι στους Χοκς.

Για την Ιντιάνα ο Μπάντι Χιλντ είχε 31 πόντους με 7/15 τρίποντα, ενώ ο ηγέτης των Πέισερς, ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον χτύπησε στο γόνατο κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου και δεν επέστρεψε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε 15 πόντους και 7 ασίστ. 

Tags: