H πιθανότητα ο ΛεΜπρόν να γίνει ανταλλαγή από τους Λέικερς δεν είναι ανύπαρκτη
i

Ο ΛεΜπρόν στους δρόμους του Λ.Α. / twitter

H πιθανότητα ο ΛεΜπρόν να γίνει ανταλλαγή από τους Λέικερς δεν είναι ανύπαρκτη

Γιώργος Γαβριλάκης 13:52 - 01.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 01.01.2023

Οι Λιμνάνθρωποι υποφέρουν στον πάτο της Δύσης, η διοίκηση ενημέρωσε πως δεν θα κυνηγήσει κάποιον σούπερ σταρ μέχρι το trade deadline και ο ΛεΜπρόν αντιλαμβάνεται πως στο Λ.Α. δεν πρόκειται να διεκδικήσει το πέμπτο δακτυλίδι του, που τόσο πολύ ποθεί!

Ο ΛεΜπρόν έχει… στήσει τη ζωή του στο Λος Άντζελες. Έχει αγοράσει σπίτι, ενώ οι δύο του γιοί πάνε σχολείο και παίζουν μπάσκετ στο high school του Sierra Canyon, που εδρεύει στο Τσάτσγουορθ του Λ.Α. 

Γενικά οι δουλείες και οι ασχολίες του, όχι μόνο οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αιωρούνται πάνω από τη συγκεκριμένη πόλη της Καλιφόρνιας. 

Μόνο που στα 38 του εξήγησε ξεκάθαρα πως θέλει να πάρει κι άλλα πρωταθλήματα στα χρόνια που του απομένουν στη λίγκα. Δεν συμβιβάζεται με τα τέσσερα. 

Έχει ένα λιγότερο από τον Κόμπι Μπράιαντ και δύο από τον Μάικλ Τζόρνταν. Έχει δηλαδή, όσα και οι (μεταξύ άλλων) Στέφεν Κάρι, Σακίλ Ο’Νιλ και Τόνι Πάρκερ. 

Κατανοητός ο πόθος του και ο στόχος του, μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. 

ΛεΜπρον Τζέιμς: «Παίζω μπάσκετ για τη νίκη, όχι γιατί δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω»
NBA

21:02 - 29.12.2022

ΛεΜπρον Τζέιμς: «Παίζω μπάσκετ για τη νίκη, όχι γιατί δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω»

Ο μόνος λόγος που ο ΛεΜπρον στα 38 του βρίσκεται ακόμα στο ΝΒΑ είναι για να κατακτήσει κι άλλα πρωταθλήματα. Έχει τέσσερα, ένα με τους Λέικερς, αλλά οι Καλιφορνέζοι δεν δείχνουν ικανοί άμεσα να διεκδικήσουν κι άλλο…

Με τους Λέικερς, ναι μεν κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2020, αλλά πέρσι δεν κατάφερε να μπει καν στα play off. Φέτος, η πορεία της ομάδας είναι και πάλι προβληματική. Ο Άντονι Ντέιβις είναι τραυματίας και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο στο πονεμένο του πόδι, αλλά η αποθεραπεία του θα χρειαστεί χρόνο. 

Χωρίς αυτόν, έχουν ήδη εξοστρακιστεί στην 13η θέση της Δύσης, μπροστά μόνο από τους Σπερς και τους Ρόκετς. 

Έτσι γεννιέται η πεποίθηση πως ο ΛεΜπρον που έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν ($46,698,737) και option στα χέρια του για τo 2024-25 ($50,434,636), καταλαβαίνει πως με τους Λέικερς δεν πρόκειται να του δοθεί ξανά σημαντική ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλο. 

Επίσης, η διοίκηση ενημέρωσε πως δεν σκοπεύει να κάνει κάποια μεγάλη και επιδραστική κίνηση στη μεταγραφική αγορά. Κάποια στιγμή «ακούστηκε» πως θα ασχοληθούν με τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν ή τον Ζακ ΛαΒίν από το Σικάγο, έστω με τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς του Ντιτρόιτ, αλλά πλέον δείχνουν πως τα σενάρια τέτοιου τύπου έχουν εξαντληθεί. 

Μία φήμη για… επιστροφή στο Μαϊάμι

Κάπως έτσι, εμφανίζεται η φήμη με επίκεντρο τους Χιτ του Μαϊάμι, γεννημένη από το CBS Sports. Οι Χιτ επίσης είναι μία ομάδα που αν και δημιούργησε τις συνθήκες για να φθάσει ξανά στους τελικούς, δείχνει πως έχει υποβαθμίσει τις επιθυμίες της. 

Εκτός βέβαια αν το καλοκαίρι ο ΛεΜπρον αποφασίσει να επιστρέψει στη Φλόριντα και να κλείσει εκεί την καριέρα του. Εκεί όπου κατοικούσε από το 2010 έως το 2014 και κατέκτησε τα πρώτα του δύο δαχτυλίδια -το 2012 και το 2013. 

Το επιπλέον στοιχείο στη συγκεκριμένη σκέψη-φήμη είναι ότι οι Φλόγες έχουν τα συμβόλαια που μπορούν να ταιριάξουν σε μία ανταλλαγή που θα επαναφέρει στο ρόστερ τους τον ΛεΜπρόν. 

Δίνοντας τον Κάιλ Λάουρι και τον Ντάνκαν Ρόμπινσον πάντως, λογιστικά βγαίνει νόημα. 

Επειδή όμως, αγωνιστικά κάτι τέτοιο δεν οδηγεί πουθενά το CBS συνεχίζει την ιστορία και εξηγεί πως σε αυτή την περίπτωση οι Λέικερς θα ζητήσουν και τον Τάιλερ Χίροου. Πιθανότατα και μερικά μελλοντικά draft picks πρώτου γύρου. Αν οι Χιτ τους τα δώσουν τότε ο ΛεΜπρον υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Μαϊάμι και να στοιχηθεί με τους Τζίμι Μπάτλερ και Μπαμ Αντεμπάγιο για να πάρουν αυτοί το πρώτο τους πρωτάθλημα και ο ΛεΜπρον το πέμπτο! 

Οι Λέικερς πάντως, στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί σε μεγάλο trade με τους Χιτ, ως μια επιπλέον στοιχείο της ιστορίας. 

Στις 14 Ιουλίου του 2004, έστειλαν στο Μαϊάμι τον Σακίλ Ο’Νιλ που είχε αποφασίσει να χωρίσει τα… τσανάκια του με τον Κόμπι Μπράιαντ και πήραν ως ανταπόδοση τους Λαμάρ Οντομ, Κέιρον Μπλάτλερ και Μπράιαντ Γκραντ.