Ο Αντετοκούνμπο ήταν… ματιασμένος, αλλά οι Μπακς νίκησαν στην Ατλάντα
i

© photo by Todd Kirkland / Getty Images / Ideal Images

Ο Αντετοκούνμπο ήταν… ματιασμένος, αλλά οι Μπακς νίκησαν στην Ατλάντα

Γιώργος Γαβριλάκης 05:12 - 12.01.2023 / Ανανεώθηκε: 06:56 - 12.01.2023

Χωρίς να πάρει πρωτοβουλίες στην επίθεση ο Greek Freak άφησε τον Τζρου Χόλιντεϊ και τον Μπρουκ Λόπεζ να κάνουν τη δουλειά, ενώ εκείνος έπαιρνε ριμπάουντ και μοίραζε ασίστ. Αυτό το «σύστημα» τους έδωσε τη νίκη (114-105) απέναντι στους Χοκς.

Οι Μπακς συνεχίζουν τις νίκες στη μίνι περιοδία που κάνουν στην Ανατολή. Μετά την επιτυχία τους στη Νέα Υόρκη, επισκέφτηκαν την Ατλάντα και παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ουσιαστικά δεν… συμμετείχε στην επίθεση των Ελαφιών, το Μιλγουόκι κατάφερε να πάρει τη νίκη με 114-105. Τώρα ταξιδεύουν στο Μαϊάμι, εκεί που θα αντιμετωπίσουν (δύο φορές) τους Χιτ. 

Στη State Farm Arena της Ατλάντα πάντως συνέβησαν αρκετά παράξενα πράγματα. Και το μεγάλο θέμα δεν ήταν η επιστροφή των Χοκς από το -24 μέχρι τη στιγμή που προηγήθηκαν, 103-101, τρία λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πριν… χάσουν. Ήταν ο Αντετοκούνμπο! 

Ο Κούζμα «εκτέλεσε» τους Μπουλς στην Ουάσινγκτον (vids)
NBA

06:09 - 12.01.2023

Ο Κούζμα «εκτέλεσε» τους Μπουλς στην Ουάσινγκτον (vids)

Ο Κάιλ Κούζμα έβαλε το νικητήριο καλάθι και ο Ντένι Αβντίγια πήρε όλα τα ριμπάουντ, έκανε ρεκόρ καριέρας και οι Ουίζαρντς νίκησαν (100-97) τους Μπουλς - Οι Νικς επέστρεψαν αμέσως στις νίκες μετά την ήττα από τους Μπακς.

Ο 29χρονος σούπερ σταρ αγωνίστηκε σχεδόν 35 λεπτά και πήρε 18 ριμπάουντ, ενώ έκανε double double έχοντας και 10 ασίστ. Στην επίθεση όμως, έμεινε στους 7 πόντους και αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ολοκλήρωσε αγώνα με μονοψήφιο αριθμό πόντων στους τελευταίους τρεις αγώνες. Πράγμα εξαιρετικά εντυπωσιακό όχι για τον ίδιο ή για την ομάδα του, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη. Όλοι αναρωτιούνται το «πως» και το «γιατί», αλλά η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης δεν συμμετείχε εκτελώντας στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως πήρε μόλις 10 προσπάθειες για σουτ και πήγε μόλις τέσσερις φορές στη γραμμή των ελευθέρων βολών. 

Τέσσερις συμπαίκτες του πήραν περισσότερες προσπάθειες με τον Τζρου Χόλιντεϊ να κυριαρχεί έχοντας 27 πόντους και να αναλαμβάνει δράση. Το έχει ξανακάνει. Οπως το έχει ξανακάνει και ο Μπρουκ Λόπεζ που με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν επίσης καθοριστικός.  

Για τους Χοκς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον ηγέτη και πρώτο σκόρερ του Τρέι Γιανγκ, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν όλο το βράδυ επικίνδυνος και σταμάτησε στους 22 πόντους, ενώ ο Ντεζούντε Μάρεϊ δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος (9 πόντοι, 5 ριμπάουντ) κυρίως γιατί έμπλεξε με την άμυνα του Τζρου Χόλιντεϊ και εγκλωβίστηκε.