Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο Sportal: «Έρχεται η ώρα μου...»

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο Sportal

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο Sportal: «Έρχεται η ώρα μου...»

Χρήστος Τσάλτας 15:24 - 31.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:27 - 31.07.2023

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, οι προσωπικοί στόχοι και το βάρος του εθνόσημου. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε στο Sportal για την παρουσία του στην «γαλανόλευκη«, αλλά και το πόσο ώριμος νιώθει σε αυτή τη φάση της καριέρας του.

Για ακόμα ένα καλοκαίρι η Εθνική ομάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, καθώς προετοιμάζεται για ακόμα ένα μεγάλο μπασκετικό ραντεβού. Η «γαλανόλευκη» κινείται σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το τουρνουά στη Μανίλα να είναι μια ακόμα μεγάλη πρόκληση για τον Δημήτρη Ιτούδη και τους παίκτες του.

Η φετινή προετοιμασία «τρέχει» με αρκετές απουσίες. Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Τάιλερ Ντόρσεϊ έθεσαν εαυτόν εκτός Εθνικής αυτό το καλοκαίρι, την ίδια ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραμένει αμφίβολος για το μεγάλο ραντεβού του Σεπτέμβρη.

Όσοι βρίσκονται στην προετοιμασία, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, με πρώτο τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο νέος άσος του Παναθηναϊκού φώναξε παρών σε ακόμα ένα ακόμα ένα κάλεσμα της «γαλανόλευκης», δίνοντας ενέργεια και δύναμη κοντά στο καλάθι.

Για τον ίδιο άλλωστε τα πράγματα είναι απλά. «Εθνική ομάδα σημαίνει οικογένεια», είπε στο Sportal, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται για ακόμα ένα καλοκαίρι. Δεν παρέλειψε μάλιστα να περιγράψει το συναίσθημα με τον οποίο προετοιμάζεται αυτό το καλοκαίρι.

«Νιώθω απίστευτη υπερηφάνεια. Είναι τιμή μου που φοράω αυτή την εμφάνιση και εκπροσωπώ την Εθνική και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος».

Τα προηγούμενα χρόνια τον ακολουθούσε η ταμπέλα του νεαρού και ταλαντούχου. Πλέον είναι σταθερό μέλος της Εθνικής και το σκεπτικό του έχει αλλάξει σημαντικά. «Δεν θα έλεγα ότι έχω νιώσει κάποιο βάρος, αλλά σκέφτομαι ότι πρέπει κάποια στιγμή να δείξεις αυτό που αξίζεις και να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου. Και μένα έρχεται η στιγμή μου να το δώσω αυτό».

Το καλοκαίρι του 2022 κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, χάρη στην ενέργεια και τη διάθεση στο παρκέ. Έχοντας έναν χρόνο στην πλάτη του πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Η εμπειρία που απέκτησε τους τελευταίους μήνες, σε όλα τα επίπεδα, κάνει τη διαφορά.

Πλέον είναι «πολύ διαφορετικός», όπως παραδέχεται και προσθέτει «Η εμπειρία ενός χρόνου να παίζεις στην Ευρωλίγκα βοηθάει πάρα πολύ, να βλέπεις τόσα πολλά παιχνίδια και να παιζεις τόσα παιχνίδια. Αλλά και στο Ευρωμπάσκετ, αυτό το κομμάτι βοηθάει πολύ. Θα είναι μια πολύ μεγάλη βελτίωση από πέρυσι σαν παίκτη και σαν άνθρωπο».

Κάθε παίκτης κουβαλά το δικό του βάρος στους ώμους, το οποίο τον πιέζει να γίνεται καλύτερος. Για τον εκρηκτικό σέντερ το γεγονός πως εκπροσωπεί την Ελλάδα είναι η πιο μεγάλη υπόθεση. «Το δικό μου βάρος δεν θα έλεγα πως υπάρχει. Το βάρος είναι μπροστά, το "Ελλάς", το εθνόσημο. Αυτό κουβαλάμε τώρα και αυτό θέλουμε να τιμήσουμε», υπογράμμισε επί του θέματος πριν πάει η κουβέντα στην προετοιμασία.

Φέτος οι απουσίες είναι αρκετές, καθώς παίκτες πρώτης γραμμής δεν βρίσκονται στο ΟΑΚΑ. Το κλίμα στα ενδότερα της ομάδας ωστόσο δεν αλλάζει. Η δίψα για διάκριση και επιτυχία παραμένει ίδια σε όλα τα επίπεδα.

«Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι έχουμε απουσίες και προσπαθούμε να τις αναπληρώσουμε. Έχουμε πολύ καλά παιδιά που θέλουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Πάμε δυνατά. Τα φιλικά που έρχονται θα μας βοηθήσουν και θα είναι πολύ καλό τεστ για εμάς».

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα είναι οι στόχοι που τίθενται στον ορίζοντα. Η άποψή του επί του θέματος είναι συγκεκριμένη στο κομμάτι αυτό. «Είναι όπως το δει ο καθένας. Κάποιος μπορεί να το δει υπό το πρίσμα ότι δεν πρέπει να έχουμε προσδοκίες, κάποιος άλλος να πει ότι πρέπει να έχουμε προσδοκίες για ένα μετάλλιο. Πρέπει να πάμε εκέι, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δώσουμε ό,τι έχουμε».

Στο αριστερό του χέρι δεσπόζει ένα μεγάλο τατουάζ. Ένα λιοντάρι. Ένα ζώο που έχει το δικό του impact, τη δική του δυναμική. Αυτό το τατουάζ συμβολίζει πολλά περισσότερα από μια απλή δερματοσταξία για τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν παρέλειψε να σταθεί στο τι στοιχείο θα ήθελε να πάρει από ένα λιοντάρι.

«Την περηφάνια που έχει το λιοντάρι. Έχει μια περηφάνια και περπατάει με το κεφάλι ψηλά. Δεν κολλάει στα λάθη. Έχει καλό mentality», ανέφερεε για το λιοντάρι, πριν σταθεί στην δική του περηφάνεια. «Είμαι αυτός που είμαι. Είμαι ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήρθα από τα Σεπόλια και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση. Είναι το παν. Έχω την υγεία μου και κάθε φορά που πατάω στο παρκέ είναι μοναδικό».

Το φετινό καόκαίρι δεν αποκλέιεται να τεθεί αντιμέτωπος με νέους συμαπίκτες του, όπως ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ματίας Λεσόρ στον Παναθηναϊκό. Ένα... αντάμωμα το οποίο περιμένει με ανυπομονσία στην Μανίλα, λίγο πριν συνεργαστούν στα πράσινα, για χάρη του Παναθηναϊκού. «Θα ήταν ωραία να παίξω με αυτά τα παιδιά. Δεν τους έχω γνωρίσει ακόμα, αλλά μια γνωριμία στο παρκέ θα ήταν η καλύτερη».