Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Να γίνει ο Μήτογλου παράδειγμα για εμάς» (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Να γίνει ο Μήτογλου παράδειγμα για εμάς» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 16:43 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 26.08.2023

O αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Κώστας Παπανικολάου, αναφέρθηκε στις τελευταίες 48 ώρες της Εθνικής και τόνισε πως η θέληση του Ντίνου Μήτογλου πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους στην «γαλανόλευκη».

Αποστολή στη Μανίλα

Το πρώτο βήμα έγινε για την Εθνική ομάδα, που αν και ζορίστηκε σε κάποοια σημεία του αγώνα, κατάφερε να πάρει αυτό που θέλει και να μπει με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και το έκανε με εμφατικό τρόπο, δείχνοντας πως στην καλή της μέρα μπορεί να επιβάλλει το παιχνίδι της και να είναι ανταγωνιστική.

Οι διεθνείς είχαν να διαχειριστούν τη μεγάλη απώλεια που ακούει στο όνομα Ντίνος Μήτογλου, όμως αυτή η απώλεια έγινε κίνητρο τις τελευταίες ώρες. Κάτι που επεσήμανε και ο Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας στην κάμερα του Sportal με το πέρας του αγώνα κόντρα στην Ιορδανία.

Παράλληλα, ο «Παπ» αναφέρθηκε σε όσα έκαναν σωστά αυτός και οι συμπαίκτες του, ενώ έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

Αρχικά αναφέρθηκε στη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην Ιορδανία και όσα έκαναν σωστά αυτός και οι συμπαίκτες του. «Η αλήθεια είναι ότι λίγο με το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, του Ντίνου, ανέτρεψε τα δεδομένα και τα πλάνα. Είχαμε μόλις 20 προπονήσεις να προετοιμαστούμε και μετά από αυτές τις 20 προπονήσεις άλλαξαν όλα τα δεδομένα.

Ο Ιτούδης στο Sportal: «Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι...» (vid)
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

16:12 - 26.08.2023

Ο Ιτούδης στο Sportal: «Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι...» (vid)

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο Sportal απευθείας από τη Μανίλα, μετά τη νίκη της Εθνικής στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στην Ιορδανία, ανέλυσε το πλάνο που δημιούργησε το σταφ και εξήγησε πως η «γαλανόλευκη» μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερη.

Τα παιδιά έδειξαν απίστευτη θέληση και αποφασιστικότητα σε κάθε φάση του παιχνιδιού. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ήταν η πρεμιέρα. Δεν κοιτάμε ποιον έχουμε αντίπαλό μας. Εμείς πρέπει να είμαστε καλοί, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν και πρέπει να παλεύουμε σε κάθε φάση και κάθε κατοχή για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Το κάναμε στο μεγαλύτερο βαθμό και αυτό ήταν που μας βοήθησε σήμερα».

Ο τραυματισμός του Ντίνου Μήτογλου έχει επισκιάσει τα πάντα τις τελευταίες μέρες, με τον διεθνή φόργουορντ να χάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Περιγράφοντας τις τελευταίες 48 ώρες, ο «Παπ» εξήγησε ότι «δεν είναι κάτι εύκολο να βλέπεις έναν συμπαίκτη σου να έχει περάσει όλη την προετοιμασία και σε 48 ώρες πριν το τουρνουά να συμβαίνει αυτό. Είναι κρίμα, πρώτα για τον Ντίνο. Και είναι κρίμα γιατί το ήθελε πολύ.

Αυτό που είπαμε με τα παιδιά, αυτό που τους είπα, είναι ότι ο Ντίνος πρέπει να γίνει ένα παράδειγμα για εμάς γιατί έδειξε κάθε μέρα στην προετοιμασία και σε κάθε φιλικό το πόσο πολύ διψάει να παίξει και θέλει να επανέλθει. Ήταν ο καλύτερός μας παίκτης, σε κάθε προπόνηση σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε στιγμή που πατούσε στο παρκέ. Αυτή τη θέληση και τη δίψα πρέπει να την πάρουμε εμείς».

Οι προσδοκίες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια δεν μοιάζουν να είναι τόσο υψηλές. Κάτι που θα μπορούσε να δώσει επιπλέον κίνητρο. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; «Δεν είναι θέμα κινήτρου. Αυτό που φοράς, το κίνητρο είναι από μόνο του εκεί. Υπάρχει ομοψυχία να βοηθήσει ο ένας τον άλλο. Υπάρχει μια αγκαλιά που καλύπτει όλους μας. Είναι μόλις το πρώτο βήμα και μέχρι σήμερα το βράδυ. Από αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα», υπογράμμισε ο αρχηγός της Εθνικής, που αναφέρθηκε στην Team USA, την ομάδα που θα αντιμετωπίσσει η «γαλανόλευκη» την Δευτέρα (28/08).

«Ακόμα δεν βγήκαμε από το παρκέ», είπε χαμογελώντας, για να προσθέσει ότι «σίγουρα το προπονητικό σταφ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, θα προετοιμάσει το σκάουτινγκ, την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αφομοιώσουμε τις πληροφορίες όσο καλύτερα γίνεται. Είναι πολύ πιο δυνατός αντίπαλος που θα χτυπάει κάθε λάθος και κάθε αδυναμία μας, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι με τον σωστό τρόπο».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.