Ο ΛεΜπρόν με δάκρυα στα μάτια παραδέχτηκε πως «αυτό που ζω είναι σουρεαλιστικό!»
i

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Λέικερς / © photo by Harry How / Getty Images

Ο ΛεΜπρόν με δάκρυα στα μάτια παραδέχτηκε πως «αυτό που ζω είναι σουρεαλιστικό!»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:07 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 08.02.2023

Λίγα λεπτά μετά την μεγάλη του πράξη και την πρωτιά του στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών, ο ΛεΜπρόν σκέφτηκε με ταπεινότητα όλη την πορεία και κατέληξε με θάρρος πως... «πάντα πίστευα ότι ήμουν ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών».

Όταν ξεκινούσε την καριέρα του, το 2003, δεν πίστευε πως μπορεί ποτέ κανείς να πλησιάσει τα νούμερα του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. «Είχε παίξει 20 χρόνια, αγωνιζόταν μέχρι τα 42 του και δεν μπορούσα καν να διανοηθώ πως κάποιος άντεξε τόσο πολύ και σκόραρε ασταμάτητα», είπε ο ΛεΜπρόν λίγα λεπτά αφού είχε… χονέψει το τι είχε καταφέρει. Ξεπέρασε τους 38.387 πόντος του Τζαμπάρ και «η αίσθηση που έχω είναι… σουρεαλιστική»

Πριν δύο ή τρία χρόνια βλέποντας τα νούμερα του να πλησιάζουν τον κορυφαίο «κατάλαβα ότι κάποια στιγμή θα συμβεί», παραδέχτηκε. Και όντως, συνέβη! Όπως… συνέβη και η ερώτηση του Σακίλ Ο’Νιλ από το τηλεοπτικό studio, που όταν συνδέθηκε με τον ΛεΜπρόν και άφησε τους υπόλοιπους να ρωτήσουν ό,τι θέλουν, περίμενε με υπομονή τη σειρά του. «Μετά από αυτό το ρεκόρ νιώθεις πως πλέον είσαι ο καλύτερος όλων των εποχών», ρώτησε ο Σακ με αγάπη, αλλά και με μία μικρή δόση ίντριγκας. 

Η στιγμή που ο ΛεΜπρόν ξεπέρασε τον Τζαμπάρ, όπως τότε που ο Τζαμπάρ ξεπέρασε τον Τσάμπλεϊν (vids)
NBA

07:19 - 08.02.2023

Η στιγμή που ο ΛεΜπρόν ξεπέρασε τον Τζαμπάρ, όπως τότε που ο Τζαμπάρ ξεπέρασε τον Τσάμπλεϊν (vids)

Όπως στις 5 Απριλίου του 1984 ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ είχε σπάσει το ρεκόρ πόντων που μέχρι τότε κατείχε ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, έτσι και τώρα ο ΛεΜπρόν άφησε πίσω του τον Τζαμπάρ. Δείτε τις ιστορικά στιγμιότυπα…

«Βάζοντας τον εαυτό που απέναντι σε όλους όσους αγωνίστηκαν» απάντησε με άνεση ο 38χρονος σούπερ σταρ… «Ναι! Πάντα ένιωθα πως ειμαι ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ το παιχνίδι. Όλοι έχουν τους αγαπημένους, υπήρξαν σπουδαίοι αθλητές, απίστευτοι παίκτες, αλλα προσωπικά κάθε βράδυ που έμπαινα στο γήπεδο ένιωθα ότι είμαι ο κορυφαίος όλων των εποχών». 

Τώρα που έφθασε τους 38.390, στόχος είναι οι 40.000 και «έχω χρόνο μπροστά μου. Το μυαλό μου είναι εστιασμένο στο μπάσκετ και έχω πολύ μεγάλα κίνητρα. Σκοπεύω να αγωνιστώ τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα και θέλω να διεκδικήσω κι άλλα πρωταθλήματα». Έτσι καληνύχτησε και πήγε να ξεκουραστεί, διότι για να πάρει πρωτάθλημα (φέτος) με τους Λέικερς έτσι όπως αγωνίζονται και με τη συχνότητα που χάνουν, φαντάζει ακατόρθωτο.