Ο Μάριους Γκριγκόνις στο Sportal Euroleague Show: «Το πρόγραμμα είναι εξαντλητικό, μας κόβει χρόνια από την καριέρα μας»

Ο Μάριους Γκριγκόνις στο Sportal Euroleague Show: «Το πρόγραμμα είναι εξαντλητικό, μας κόβει χρόνια από την καριέρα μας»

Κώστας Σωτηρίου 23:57 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 29.12.2023

Ο Μάριους Γκριγκόνις μίλησε στο Sportal Euroleague Show, από το ΟΑΚΑ, αναφέρθηκε στην εικόνα του Παναθηναϊκού AKTOR απέναντι στον Ερυθοό Αστέρα, ενώ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και το κατά πόσο καταπονεί τους παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR συνέχισε τη νικηφόρα πορεία του και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Euroleague με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα και ο Μάριους Γκριγκόνις εστίασε στην ενέργεια που έβγαλαν αυτός και οι συμπαίκτες του στο αμυντικό κομμάτι.

Όσα είπε ο Μάριους Γκριγκόνις στο Sportal Euroleague Show:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα: «Πάντα είναι ωραίο και θετικό να τελειώνεις τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο γιατί ο δεύτερος γύρος είναι πιο δύσκολος. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ανταγωνιστικό τρόπο και στα επόμενα παιχνίδια».

Για το νικηφόρο σερί: «Στην Ευρωλίγκα, όπως και σε κάθε λίγκα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Μια μεγάλη και σοβαρή ομάδα πρέπει να βρίσκει τρόπο να επιστρέφει στις νίκες».

Για το πώς ήρθε η νίκη: «Σε όλο το παιχνίδι είχαμε την αίσθηση πως θα έπρεπε να είμαστε πάνω με 20 πόντους, γιατί ελέγχαμε το παιχνίδι. Στο τέλος βρήκαμε τον τρόπο και αποδείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα».

Για την ενέργεια του Παναθηναϊκού AKTOR: «Πιέσαμε τα γκαρντ, ο Καλαϊτζάκης βγήκε με ενέργεια. Είχαμε έλλειψη ενέργειας σε δεύτερη και τρίτη περίοδο. Στο τέλος βρήκαμε τον τρόπο και κρατήσαμε τον αντίπαλο σε χαμηλά επίπεδα. Η ενέργεια ήταν εκεί για εμάς».

Για τα επόμενα παιχνίδια στην Euroleague: «Σημαίνει πως όσοι φτιάχνουν το πρόγραμμα δεν νοιάζονται για τους παίκτες. Μας κόβει χρόνια από την καριέρα μας. Παραπονιέμαι γιατί όλοι οι παίκτες σκέφτονται το ίδιο. Φέτος έχουμε πολλούς τραυματισμούς και αυτό το βλέπει όποιος παίζει στην Ευρωλίγκα. Ελπίζω αυτό να αλλάξει αν και αμφιβάλλω. Είναι δύσκολο. Το σώμα μας καταπονείται πολύ και είναι δύσκολο για κάθε παίκτη. Είναι κάτι που συζητάμε πολύ μεταξύ μας».