Ο Μόντι Ουίλιαμς και οι άλλοι: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές του ΝΒΑ

Μόντι Ουίλιαμς

Ο Μόντι Ουίλιαμς και οι άλλοι: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές του ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 11:35 - 01.06.2023

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς έσπασαν τα κοντέρ, φτάνοντας σε χρυσό deal με τον Μόντι Ουίλιαμς για τα επόμενα έξι χρόνια, με τον πρώην head coach των Φοίνιξ Σανς να γράφει ιστορία.

Η συμφωνία ανάμεσα σε Ντιτρόιτ Πίστονς και Μόντι Ουίλιαμς «κλείδωσε». Ο προπονητής της σεζόν για το 2022 θα αναλάβει το φιλόδοξο πρότζεκτ των Ντιτρόιτ Πίστονς, με σκοπό να επαναφέρει την ομάδα του Μίσιγκαν στις κορυφαίες θέσεις όχι μόνο στην Ανατολή, αλλά σε όλο το ΝΒΑ.

Τα «πιστόνια» θέλουν να χτίσουν το μέλλον τους με έναν προπονητή που ξέρει από συνθήκες πρωταθλητισμού και για το λόγο αυτό ο Ουίλιαμς ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή τους για τη θέση του head coach. To προφίλ του, τόσο ως προπονητή, όσο και ως ανθρώπου έξω από τις τέσσερις γραμμές, ήταν αυτό που «κέρδισε» το front office της ομάδας, με τους Τρόι Ουίβερ και Ντουέιν Κέισι να κάνουν τα πάντα για να τον πείσουν να μετακομίσει στο Ντιτρόιτ.

Ο Μόντι Ουίλιαμς είπε το «ναι» στους Πίστονς και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ
NBA

08:33 - 01.06.2023

Ο Μόντι Ουίλιαμς είπε το «ναι» στους Πίστονς και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ

Ο Μόντι Ουίλιαμς θα είναι ο άνθρωπος που θα διαδεχτεί τον Ντουέιν Κέισι στον πάγκο των Ντιτρόιτ Πίστονς, με τις δύο πλευρές να φτάνουν σε συμφωνία έναντι του ποσού των 72 εκατ. δολαρίων!

Οι Πίστονς μπαίνουν στην εποχή Ουίλιαμς, ο οποίος θα έχει την αποστολή να εξελίξει παίκτες όπως ο Κέιντ Κάνινγχαμ, ο Κίλιαν Χέιζ, Ο Τζέιντεν Άιβι, ο Τζέιμς Ουάισμαν, ο Τζέιλεν Ντούρεν. Παίκτες με σπουδαίο potential που δείχνουν ικανοί να πάνε σύντομα στο επόμενο επίπεδο. Κάτι που θέλουν οι Πίστονς να κάνουν μέσα από την παρουσία του Μόντι Ουίλιαμς στην άκρη του πάγκου τους.

Την ίδια ώρα όμως το deal των δύο πλευρών είναι ιστορικής σημασίας και για τον έμπειρο προπονητή. Διότι η συμφωνία εξαετούς διάρκειας θα του αποφέρει 78,5 εκατ. δολάρια συνολικά, και θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή σε όλο το ΝΒΑ. Μια σπουδαία συμφωνία που αλλάζει τον χάρτη της λίγκας.

Ο Ουίλιαμς θα έχει λαμβάνειν 13 εκατ. δολάρια ετησίως, κατακτώντας την κορυφή στη λίστα των προπονητών που θα λάβουν τα περισσότερα χρήματα σε έναν χρόνο συμβολαίου. Μάλιστα ο Ουίλιαμς θα παίρνει 1,5 εκατομμύριο παραπάνω από τον Γκρεγκ Πόποβιτς, που λαμβάνει 11,5 εκατ. δολάρια από τους Σαν Αντόνιο Σπερς ανά σεζόν, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Στιβ Κερ με 9,5 εκατ. δολάρια το χρόνο στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Την πρώτη πεντάδα των «χρυσών» συμβολαίων στο ΝΒΑ συμπληρώνουν ο Έρικ Σποέλστρα με 8,5 εκατ. δολα΄ρια ετησίως στους Μαϊάμι Χιτ και ο Ρικ Καρλάιλ με 7,2 εκατ. το χρόνο στους Ιντιάνα Πέισερς.