Ο Μορέιρα μετά από πέντε χρόνια στην Ελλάδα θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ισραήλ (vid)

Ο Μορέιρα μετά από πέντε χρόνια στην Ελλάδα θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ισραήλ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:42 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:50 - 17.08.2023

Στη Χάποελ Αφούλα του Ισραήλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο 32χρονος Αγκολέζος σέντερ, ο οποίος τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου, ενώ είχε προηγηθεί η παρουσία του σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Περιστέρι.

Στην Ελλάδα αγωνίστηκε για διαδοχικές σεζόν, από το 2018 μέχρι πριν από λίγο καιρό. Την πρώτη φορά που ήρθε ο Γιανίκ Μορέιρα στη χώρα μας το έκανε για τον ΠΑΟΚ και ακολούθως φόρεσε τη φανέλα του Περιστερίου, της ΑΕΚ, ξανά του Περιστερίου τη σεζόν 2021-22, ενώ πέρσι αγωνίστηκε με τον Κολοσσό

Με το τέλος της περσινής σεζόν εγκατέλειψε τη Ρόδο και τώρα συμφώνησε με την Χάποελ Αφούλα του Ισραήλ, εκεί όπου στα 32 του ο σέντερ από την Αγκόλα θα συνεχίσει την καριέρα του. 

Πέρσι στη Basket League είχε σημαντική παρουσία και κατέγραψε στη στατιστική του 9,1 πόντους και 5,3 ριμπάουντ. Στο πρωτάθλημα του Ισραήλ θα λάβει μέρος για πρώτη φορά καθώς πέραν από την παρουσία του την Ελλάδα, έχει αγωνιστεί στην Γαλλία (Ρουέν), το Ιράν (Παλαγιέ Ναφτ Αμπαντάν), την Ιταλία (Πάρμα) και φυσικά στο πρωτάθλημα της χώρας του με την Πριμέιρο ντε Αγκόστο απ' όπου και ξεκίνησε την καριέρα του, αλλά και με την Πέτρο ντε Λουάντα. 

Αγωνίστηκε επίσης και στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της G-League με τη θυγατρική ομάδα των Τορόντο Ράπτορς το 2017, μία χρονιά όπου οι Ράπτορς 905 κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Η μεγαλύτερη ομαδική κατάκτηση στην Ευρώπη για τον ίδιο, ήρθε το 2019 στη ολοκλήρωση μιας σεζόν που είχε ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ και ολοκληρώθηκε στην Μπολόνια με τη Βίρτους, τότε που οι Ιταλοί είχαν κατακτήσει το Basketball Champions League της FIBA.