Ο Καλίντ Μουρ είναι και επίσημα παίκτης του Λαυρίου (vid)

Καλίντ Μουρ

i

© photo by Mitchell Layton / Getty Images / Ideal Images

Ο Καλίντ Μουρ είναι και επίσημα παίκτης του Λαυρίου (vid)

Sportal newsroom 12:07 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 17.08.2023

Το Λαύριο μία μέρα μετά τη απόκτηση του Βασίλη Καββαδά ανακοίνωσε και την μεταγραφή του 23χρονου φόργουορντ Καλίντ Μουρ, ο οποίος θα ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από την Ελλάδα.

Εδώ και τρεις μέρες, όπως σας είχε ενημερώσει το Sportal, ο παίκτης είχε θεωρηθεί... κλεισμένος. Τώρα, ήρθε η ώρα της επίσημης παρουσίασης και το Λαύριο με με ενθουσιασμό ανακοίνωσε την απόκτηση του Καλίντ Μουρ

Έτσι, λίγες ώρες μετά την προσθήκη του Βασίλη Καββαδά στο ρόστερ, η ομάδα που αγωνιστικά διαχειρίζεται ο κόουτς Κώστας Μέξας ενισχύεται με τον 23χρονος Αμερικανό φόργουορντ και ο μεταγραφικός σχεδιασμός μπαίνει σε μία βάση με τη λογική ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες σημαντικές κινήσεις. 

O Moυρ λοιπόν, έρχεται στην Ελλάδα για το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, μιας και προσφάτως αποφοίτησε από το Κολέγιο, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δοκίμασε την τύχη του και στο Summer League με τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς. Έπαιξε σε τέσσερς αγώνες χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διακριθεί και κατέγραψε 2 πόντοι, 2,3 ριμπάουντ μέσο όρο. 

Η ανακοίνωση του Λαυρίου 

«Η ΚΑΕ Λαύριο ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον αθλητή Khalid Moore για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024. Ο καινούριος παίκτης της ομάδας μας γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 2000 στη Νέα Υόρκη, έχει ύψος 2,01μ. και αγωνίζεται στις δύο θέσεις των forward. Επέλεξε το Georgia Tech για να παίξει μπάσκετ στο κολέγιο και από εκεί αποφοίτησε μέσα σε τέσσερα χρόνια, ολοκληρώνοντας παράλληλα και τις σπουδές του το ίδιο διάστημα, παίρνοντας το πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Με το Georgia Tech είχε 5,1 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 32 αγώνες (30 ως βασικός) στη τελευταία του χρονιά, τη σεζόν 2021-2022. Ως Supersenior αποφάσισε να παίξει μια πέμπτη χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα, με το Fordham, στο οποίο πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν. 

Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ ο Τσέισον Ραντλ (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:53 - 17.08.2023

Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ ο Τσέισον Ραντλ (vid)

Μία ακόμα σημαντική μεταγραφή ανακοίνωσε η ΑΕΚ που με τον τρόπο της έχει ανεβάσει τον πήχη για τη σεζόν που έρχεται. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ Τσέισον Ραντλ μπαίνει στη μηχανή και σύντομα θα τεθεί στη διάθεση του κόουτς Ζοάν Πλάθα.

Έπαιξε σε 33 αγώνες, όλους ως βασικός και σε 31 λεπτά συμμετοχής είχε 15,8 πόντους, 6,7 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 35,8% από τη γραμμή του τρίποντου (34/95). Σκόραρε 20+ πόντους σε 11 από τους 33 αγώνες του με το Fordham, είχε double double σε 5 αγώνες και επιλέχθηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας A-10.

Tags: