Ο Μπάλντγουιν εξήγησε πως «στη Μακάμπι περνάμε καλά» και αυτό βγαίνει προς τα έξω

Ουέιντ Μπάλνγουιν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης

i

Intime

Ο Μπάλντγουιν εξήγησε πως «στη Μακάμπι περνάμε καλά» και αυτό βγαίνει προς τα έξω

Γιώργος Γαβριλάκης 12:12 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 05.04.2023

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ουέιντ Μπάλντγουιν είναι ο MVP του Μαρτίου και ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής Euroleague. Τώρα αποκαλύπτει τους λόγους της επιτυχίας...

O Nτουέιν Μπάλντγουιν ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία από τον Πειραιά, όταν το 2019, εγκατέλειψε το ΝΒΑ για τον Ολυμπιακό. Με τους «ερυθρόλευκους» δεν μπόρεσε να διακριθεί ιδιαιτέρως, αλλά το έκανε στη Μπάγερν Μονάχου, στην Μπασκόνια και ειδικά φέτος με την παρουσία του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Στην Euroleague της σεζόν 2022-23, η κανονική περίοδο της οποίας ολοκληρώνεται οσονούπω ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ έχει 17,1 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και 4,7 ασίστ μέσο όρο, ενώ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του μήνα που μας πέρασε. Μάλιστα, με την παρουσία του και παρέα με τον Λορέντζο Μπράουν έβαλαν τους Ισραηλινούς σε τροχιά play offs και βοήθησαν σε υπερβολικό βαθμό να διαγραφούν οι αγωνιστικές αμφιβολίες, αλλά και η θέση εργασίας του κόουτς Όντετ Κάτας. 

Το μυστικό της επιτυχίας πάντως σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι «στη Μακάμπι διασκεδάζουμε το παιχνίδι», όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague. «Προσωπικό είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αναδείχθηκα MVP του Μαρτίου, αλλά το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε έξι διαδοχικά ματς. Είχαμε όλοι μαζί έναν υπέροχο μήνα και γενικά κάνουμε μία συλλογική προσπάθεια που μας έχει τοποθετήσει σε ευνοϊκή θέση όσον αφορά στην κατάταξη».

Η πορεία όμως, δεν ολοκληρώνεται εδώ καθώς και οι προσωπικές του βλέψεις και οι ομαδικές συνεχίζονται. «Θέλουμε να κατακτήσουμε το εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη έχουμε όνειρα», πρόσθεσε και κατέληξε στο ότι «πλέον μπαίνουμε στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν και πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας. Το Final Four είναι ένας από αυτούς».