Ο Ντουάιτ Χάουαρντ θεωρεί πως η ομάδα του στην Ταϊβάν δεν τον σέβεται (vid)

Ντουάιτ Χάουαρντ

i

© photo by Gene Wang / Getty Images / Ideal Images

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ θεωρεί πως η ομάδα του στην Ταϊβάν δεν τον σέβεται (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:15 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 09.06.2023

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ, ο Ντουάιτ Χάουρντ πήγε στην Ταϊβάν και αγωνίστηκε για ένα εκατομμύριο δολάρια στους Ταογουάν Λέοναρντς, που του πρότειναν ανανέωση της συνεργασίας τους με μείωση 65% στις αποδοχές του.

To 2004 ήταν το Νο 1 του Draft. Στο ΝΒΑ έπαιξε για 18 σεζόν, ήταν 8 φορές All-Star, τρεις φορές καλύτερος αμυντικός και το 2020 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Λος Άντζελες Λέικερς. 

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ντουάιτ Χάουαρντ διαπίστωσε πως ο κύκλος του στον «μαγικό πλανήτη» έκλεισε και πιθανότατα δεν θα ξανανοίξει ποτέ. Στα 37 του επέλεξε το πρωτάθλημα της Ταϊβάν για την εμπειρία, αλλά και για το 1 εκατομμύρια δολάρια («καθαρά») που του έταξαν. 

Τώρα, όπως ο ίδιος ενημερώνει, οι Ταογουάν Λέοναρντς τον θέλουν ξανά μαζί τους και για την επόμενη χρονιά, αλλά με μειωμένες αποδοχές της τάξης του 65%. Δηλαδή, αν θέλει να συνεχίσει μαζί τους αυτή τη φορά τα εισπράξει 350.000 δολάρια. 

«Αυτό που αισθάνθηκα ήταν έλλειψη σεβασμού. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου εδώ, θεωρώ ότι ανέβασα την αξία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα και απογοητεύτηκα από την πρόταση που μου έγινε», είπε ο Ντουάιτ Χάουαρντ και διευκρίνισε πως «σίγουρα αξίζω περισσότερα». 

Παράλληλα, ο εκτελεστικός διευθυντής των Λέοπαρντς, ονόματι Τσανγκ Τσεν-Γι, εξήγησε πως αυτό που πρότεινε η ομάδα στον Αμερικανό σούπερ σταρ ήταν μία ακόμα πρόταση του ενός εκατομμυρίου, μόνο που για να το εισπράξει θα πρέπει να παίξει συγκεκριμένο αριθμό αγώνων και όχι όπως φέτος που έπαιξε στους 20 από τους 30. Επίσης, θα πρέπει να προσπαθήσει να φέρει περισσότερες νίκες και να κατακτηθούν συγκεκριμένη στόχοι, ώστε να αποδεσμευτούν τα bonus. Κοινώς, όπως είπε «αν παίζει σκληρά σε κάθε παιχνίδι, τότε θα πάρει περισσότερα χρήματα». 

Πάντως, ο Χάουαρντ στην πρώτη του σεζόν στην Ταϊβάν (που δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία) στα ματς που μπήκε στο παρκέ είχε κατά μέσο όρο 23,2 πόντους, 16,2 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ανακηρύχθηκε καλύτερος ξένος παίκτης της σεζόν, αλλά ακόμα κι αν συνεχίσει στο ασιατικό πρωτάθλημα μάλλον οι σχέσεις του με τους Λέοπαρντς δεν θα αναπτύξουν νέα συνεργασία.