Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ντε Κολό και την παρέα του
i

© Intime

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ντε Κολό και την παρέα του

Sportal newsroom 08:30 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 15.12.2022

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Βιλερμπάν για την 14η αγωνιστική της Euroleague και θέλει τη νίκη που θα τον διατηρήσει στις υψηλές θέσεις της κατάταξης.

Νο σταματήσει τη φόρα της Βιλερμπάν θα προσπαθήσει απόψε (15/12, 22.00) το βράδυ ο Ολυμπιακός. με τον ίδιο να θέλει να δώσει συνέχεια στο θετικό μομέντουμ που έχει χτίσει με τις δύο σερί νίκες στο ΣΕΦ.

Οι Πειραιώτες (9-4) μετά την εμφατική τους νίκη επί της Φενέρ, φιλοξενούνται στο Άστρομπαλ από την Βιλερμπάν (5-8) του Τι Τζέι Πάρκερ, μια ομάδα που είχε πέντε σερί ήττες στη λίγκα, όιμως τις δύο τελευταίες αγωνιστικές επικράτησε εκτός έδρας της Μπαρτσελόνα κι εντός της Παρτιζάν και έχει γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους στη Γαλλία θέλουν να πιστοποιήσουν ότι είναι ομάδα για Final Four και τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα παίρνουν. Την ίδια άποψη πάντως δεν την έχει ο κόουτς των «ερυθρόλευκων», ο οποίος χθες στις δηλώσεις του είπε ότι ο Ολυμπιακός δεν υποτιμάει καμία ομάδα. Δύο μέρες μετά τον θρίαμβο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, οι Πειραιώτες καλούνται να διαχειριστούν τόσο τις δυνάμεις τους, όσο και τα συναισθήματα που γεννούν βραδιές σαν αυτή της Τρίτης, κάτι που στο λιμάνι γνωρίζουν άπαντες.

Από την πλευρά του ο Πάρκερ παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός στην ημέρα του είναι ανίκητος, όμως οι γηπεδούχοι δεν αστειεύονται και υπό την καθοδήγηση του Ντε Κολό έχουν αποδείξει ότι μπορούν να «πληγώσουν» κάθε αντίπαλο.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι οι Μπένχαμιν Χιμένεθ (Ισπανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Αρτούρας Σούκις (Λιθουανία).

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Γαλλία χωρίς τον Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος έχει πάθει γαστρεντερίτιδα και έμεινε στηην Αθήνα. Ο Αμερικάνος φέτος στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Euroleague μετράει 3.2 πόντους, 03. ριμπ., 0.1 ασ., 0.4 κλ. και 0.1 μπλοκ μέσο όρο.