Ο Παναθηναϊκός έχει με το μέρος του ποιότητα, πρόγραμμα και χρόνο

Λεσόρ, Γκριγκόνις, Γκραντ

i

@Intime

Ο Παναθηναϊκός έχει με το μέρος του ποιότητα, πρόγραμμα και χρόνο

Χρήστος Τσάλτας 19:47 - 13.10.2023

Έπειτα από τη νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ο Παναθηναϊκός έκανε... σεφτέ στην Euroleague, με το πρόγραμμά του ως την 10η αγωνιστική να είναι στα μέτρα του, ώστε να ανέβει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Η πρώτη νίκη στην φετινή Euroleague ήρθε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου του Πάμπλο Λάσο και κατάφερε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έλεγξαν τον ρυθμό από νωρίς, έφεραν στα μέτρα τους την αναμέτρηση και παρά τα ξεσπάσματα των Βαυαρών πήραν αυτό που ήθελαν, σπάζοντας το ρόδι.

Ένα αποτέλεσμα που έχει τη δική του αξία, καθώς ήρθε χωρίς τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του συνόλου, τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από θλάση και έμεινε εκτός μάχης. Η... δουλειά όμως έγινε, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει πολυφωνία στο παρκέ, δείχνοντας πως διαθέτει λύσεις σε κάθε θέση για να φτάνει στο αποτέλεσμα που θέλει.

Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους το εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι, για την Basket League, πριν από την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν, για την Euroleague, όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις με Φενέρμπαχτσε (17/10, 20:15) στην Πόλη και Μακάμπι Τελ Αβίβ (20/10, 21:15) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Τα δύο παιχνίδια είναι σημαντικά crash test, αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά για το «τριφύλλι», το οποίο ακόμα προσπαθεί να βρει ρυθμό εντός παρκέ, με τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να έχουν εστιάσει στον τομέα της χημείας.

Το πρόγρμμα μάλιστα, μετά την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν είναι στα... μέτρα των πράσινων, καθώς από την 5η έως και την 10η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός δίνει 4 εντός έδρας παιχνίδια και 2 μακριά από την έδρα του.

Πιο συγκεκριμένα, την 5η αγωνιστική υποδέχεται την Μπασκόνια, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ενώ την 6η και την 7η αγωνιστική θα αγωνιστεί μακριά από την έδρα του, κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Άλμπα Βερολίνου.

Εν συνεχεία, το «τριφύλλι» επιστρέφει... σπίτι του, για τις αναμετρήσεις με Ζαλγκίρις, Βίρτους Μπολόνια και Βαλένθια, σε ένα πρόγραμμα που είναι βατό, βάσει της ποιότητας που υπάρχει στο «πράσινο» ρόστερ τη φετινή σεζόν, αλλά και τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί αυτό το καλοκαίρι για την ομάδα.

Μάλιστα, δεδομένου και του γεγονότος πως την 7η αγωνιστική οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Άλμπα Βερoλίνου, στην Mercedes-Benz Arena, σε αυτό το κομμάτι της σεζόν οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν θα μπορούσαν, εμεταλλευόμενοι στο ακέραιο την έδρα τους, να φτάσουν σε επτά νίκες, που θα αλλάξουν εντελώς το μομέντουμ της σεζόν.

Μια ομάδα με τις προσδοκίες και τις βλέψεις του Παναθηναϊκού, που ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία «χτισίματος» και εύρεσης χημείας, θα «αγοράζει» χρόνο μέσα από τα αποτελέσματα. Γεγονός που σημαίνει πως οι νίκες θα είναι αυτές που θα φέρουν την ηρεμία στο «πράσινο» στρατόπεδο για να δουλέψει ο Αταμάν με τους συνεργάτες του όπως εκείνος θέλει και να διαμορφώσει την ομάδα με βάση τα δικά του αγωνιστικά «θέλω».