O Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τον δεύτερο τελικό της Basket League
i

© Intime

O Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τον δεύτερο τελικό της Basket League

Γιώργος Γαβριλάκης 09:37 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 08.06.2023

Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη (8/6, 21:15) τον Ολυμπιακό για τον δεύτερο τελικό του εγχώριου πρωταθλήματος και ψάχνει την ισοφάριση, αλλά και το... τέλος του ακαταμάχητου σερί νικών από τους Πειραιώτες - Ο Κώστας Σλούκας είναι εξαιρετικά αμφίβολος για την αναμέτρηση, ενώ οι γηπεδούχοι είναι πλήρεις.

Μετά το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος απέκτησαν μία νέα διάσταση. Ή καλύτερα επανήλθε μία... παλιά συνθήκη. Αυτή της αμφιβολίας στην εξέλιξη των αναμετρήσεων των δύο «αιωνίων», το σασπένς και το ρομαντικό χτυποκάρδι του (πρόσφατου) παρελθόντος. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελική σειρά ως το μεγάλο φαβορί (και παραμένει τέτοιο), αλλά επικράτησε στο όριο και στις λεπτομέρειες στο Game 1 με 73-70 και ο Παναθηναϊκός πλέον θέλει να επιβεβαιώσει ότι αυτή η εμφάνιση δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε μεμονομένο περιστατικό. 

Η πιθανή απουσία του Σλούκα είναι και η ευκαιρία του Λούντζη για το step up
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:50 - 07.06.2023

Η πιθανή απουσία του Σλούκα είναι και η ευκαιρία του Λούντζη για το step up

Ο Μιχάλης Λούντζης, εάν ο Σλούκας μείνει εκτός, θα χρειαστεί να βγει μπροστά και να κάνει το κάτι παραπάνω στον δεύτερο τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι όμως έτοιμος; Το Sportal αναλύει...

Φιλοξενεί το βράδυ της Πέμπτης (8/6, 21:15, ΕΡΤ 3) τους «ερυθρολεύκους» επιδιώκοντας να ισοφαρίσει τη σειρά και κυρίως να σταματήσει το ακαταμάχητο σερί των αντιπάλων τους. Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει επτά φορές φέτος τον Παναθηναϊκό σε ισάριθμους αγώνες, ενώ συνολικά έχει 14 διαδοχικές νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. 

Στην προσπάθειά επέκτασης της κυριαρχίας του είναι πολύ πιθανό να μην έχει μαζί του τον Κώστα Σλούκα. Ο 33χρονος διεθνής γκαρντ τις τελευταίες μέρες έχει ταλαιπωρηθεί από γαστρεντερίτιδα που δεν του έχει επιτρέψει να προπονηθεί. Μέχρι και το τζάμπολ θα προσπαθήσει να μετρήσει τις δυνάμεις του και αν είναι αρκετές τότε θα τεθεί στη διάθεση του Γιώργος Μπαρτζώκα. Αν όχι, θα προετοιμαστεί για το τρίτο παιχνίδι, αυτό που θα γίνει την Κυριακή (11/6) στο ΣΕΦ. 

Στην άλλη πλευρά, ο κόουτς Χρήστος Σερέλης, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ο Αρτούρας Γκουντάιτις, ο οποίος έπαιξε επηρεασμένος από ίωση στο πρώτο παιχνίδι, τώρα είναι πολύ πιο δυνατός σωματικά και αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ρόλο στο Game 2.