Η πιθανή απουσία του Σλούκα είναι και η ευκαιρία του Λούντζη για το step up

Η πιθανή απουσία του Σλούκα είναι και η ευκαιρία του Λούντζη για το step up

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:50 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 08.06.2023

Ο Μιχάλης Λούντζης, εάν ο Σλούκας μείνει εκτός, θα χρειαστεί να βγει μπροστά και να κάνει το κάτι παραπάνω στον δεύτερο τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι όμως έτοιμος; Το Sportal αναλύει...

Ο Ολυμπιακός έχει έναν μεγάλο πονοκέφαλο ενόψει του δεύτερου τελικού της Basket League, με τον Κώστα Σλούκα να ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και να είναι αμφίβολος ενόψει του αγώνα.

Μια ενδεχόμενη απουσία του (θα κριθεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του) θα γεμίσει με πονοκεφάλους τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος χρειάζεται τον ηγέτη της ομάδας του σίγουρα, όμως δεν είμαστε ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε εάν θα τον έχει.

Λούντζης στο Sportal: «Στις σταυρωτές του Λάρκιν σκέφτηκα... 'μην πέσεις', μου σηκώθηκε η τρίχα με το σύνθημα»
EUROLEAGUE

16:56 - 04.02.2023

Λούντζης στο Sportal: «Στις σταυρωτές του Λάρκιν σκέφτηκα... 'μην πέσεις', μου σηκώθηκε η τρίχα με το σύνθημα»

Στην μεγάλη νίκη επί της Εφές, ο Μιχάλης Λούντζης άκουσε τον κόσμο του Ολυμπιακού να κάνει τραγούδι το όνομά του και μιλάει για την εμπειρία του στην κάμερα του Sportal.

Σαφώς ο πρώτος που μπαίνει στην εξίσωση για να καλύψει το κενό του είναι ο Τόμας Ουόκαπ. Ο βασικός πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού θα κληθεί να παίξει ακόμα περισσότερο από τα 26:21 που βρέθηκε στο παρκέ στον πρώτο τελικό. Φυσικά ο... Ουοκαπόπουλος είναι δεδομένο πως έχει τον τρόπο να κάνει την διαφορά, όντας ένας πραγματικός στρατηγός στο παρκέ.

Τι θα γίνει όμως στα λεπτά που ο Τόμας Ουόκαπ θα πρέπει να ξεκουραστεί; Η απάντηση σε αυτό είναι ο Μιχάλης Λούντζης.

Ο «Λου» ξεκινάει βασικός στα παιχνίδια των Playoffs και δεν έχει αφήσει τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες.

Η αλήθεια του Γκριγκόνις για τη διαιτησία και μια κουβέντα που δεν εξυπηρετεί το μπάσκετ

Η αλήθεια του Γκριγκόνις για τη διαιτησία και μια κουβέντα που δεν εξυπηρετεί το μπάσκετ

Το τρίτο ημίχρονο του πρώτου τελικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό καλά κρατεί... Η ρεαλιστική προσέγγιση του Γριγκόνις σε μια συζήτηση που δεν προσφέρει τίποτα στη συνέχεια των τελικών και στο άθλημα. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Στον πρώτο τελικό είχε 7 πόντους και 2 ριμπάουντ και 11:46 στο παρκέ, χωρίς μάλιστα να χάσει σουτ (3/3 εντός παιδιάς). Τώρα, εάν ο Κώστας Σλούκας μείνει εκτός, θα χρειαστεί να περάσει ακόμα περισσότερο χρόνο στο παρκέ και να πάρει περισσότερες ευθύνες.

Βέβαια αυτή η κατάσταση δεν είναι κάτι νέο για τον Μιχάλη Λούντζη. Ο διεθνής γκαρντ, που μην ξεχνάμε πως είναι και ενεργό μέλος της Εθνικής μας ομάδας, έχει κληθεί αρκετές φορές να δώσει λύσεις φέτος. Φυσικά κορυφαία του εμφάνιση ήταν εκείνη κόντρα στην Εφές, με τον «Λου» να έχει 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Φυσικά αυτό που δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς είναι η συγκλονιστική άμυνα πάνω στον Λάρκιν, όπου ανάγκασε όλο το ΣΕΦ να σηκωθεί στο πόδι και να τον αποθεώσει.

Φυσικά το πολύ θετικό για τον Μιχάλη Λούντζη είναι πως πάντα ξεκινάει από την άμυνα και βρίσκει από εκεί ρυθμό, με τα προσόντα του να τον βοηθούν να κάνει την διαφορά στο πίσω κομμάτι του παρκέ. Όσο για το επιθετικό κομμάτι, ο ίδιος έχει κάνει τεράστια άλματα βελτίωσης, με το σουτ του πλέον να είναι υπολογίσιμο από κάθε αντίπαλη άμυνα. Θυμίζουμε πως εκείνος άνοιξε το σκορ στο πρώτο τελικό με δικό του τρίποντο!

Παίκτης ομάδας, που ποτέ δεν θα γκρινιάξει για τον χρόνο του, θα είναι πάντα ο πρώτος που θα χειροκροτήσει τους συμπαίκτες του και όσο και να χρησιμοποιηθεί, θα δώσει το 100% του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα βλέπει όλα αυτά και του δίνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στα χρόνια του Έλληνα γκαρντ στον Παναθηναϊκό με τον νεαρό να δικαιώνει κάθε φορά τον προπονητή του στον Ολυμπιακό.

Φυσικά ο Λούντζης είναι και μονόδρομος. Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ θα κληθούν να καλύψουν το «2» και το «3», ενώ ο Αϊζάια Κάνααν είναι εκτός ρόστερ ελληνικού πρωταθλήματος.

Για όλα τα παραπάνω βέβαια, ρόλο θα παίξει η κατάσταση του Κώστα Σλούκα, που θα παλέψει μέχρι τελευταία στιγμή να δώσει το «παρών» και να παλέψει για το κάτι παραπάνω.

Υπομονή λοιπόν μέχρι αύριο...