Ο Πι Τζέι Ντόζιερ στο Sportal: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος στο παιχνίδι - Αυτό μου είπε ο Γιόκιτς»

Ο Πι Τζέι Ντόζιερ στο Sportal: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος στο παιχνίδι - Αυτό μου είπε ο Γιόκιτς»

Χρήστος Τσάλτας 11:41 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 19.01.2024

Ο Πι Τζέι Ντόζιερ μιλάει στο Sportal για το μεγάλο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Παρτίζαν, πλέκει το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ξεκαθαρίζει πως άπαντες στην ομάδα του Βελιγραδίου γνωρίζουν καλά τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα.

Το περασμένο καλοκαίρι η Παρτίζαν έκανε σημαντικές κινήσεις για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν, αλλά και για να κρατήσει το ρόστερ σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μία από τις κινήσεις αυτές είχε άρωμα... ΝΒΑ, καθώς ο Πι Τζέι Ντόζιερ άφησε την χώρα του για πρώτη φορά, ώστε να μπει σε μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία, και σε ένα νέο -για τον ίδιο- μπασκετικό περιβάλλον.

Στην Παρτίζαν βρήκε τον ρόλο και τον χώρο για να δείξει πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Στην ομάδα του Βελιγραδίου παίρνει ευθύνες και παιχνίδι με το παιχνίδι καταφέρνει να ξεχωρίζει. Κάτι που θέλει να κάνει και απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ενόψει της μεγάλης «μάχης» στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, το Sportal συνάντησε τον 27χρονο γκαρντ και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για τον ρόλο του, χωρίς τους Πάντερ και Αβράμοβιτς στο παρκέ, το Παναθηναϊκό και όσα θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ομάδα του, ενώ έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια της σεζόν, στην Euroleague.

Ο λόγος όμως στον πρωταγωνιστή...

08:43 - 19.01.2024

Ο Πι Τζέι Ντόζιερ στο Sportal: «Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Ο Πι Τζέι Ντόζιερ μιλάει στο Sportal για το μεγάλο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Παρτίζαν, πλέκει το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ξεκαθαρίζει πως άπαντες στην ομάδα του Βελιγραδίου γνωρίζουν καλά τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα.

Πι Τζέι ευχαριστούμε που είσαι μαζί μας. Και η πρώτη ερώτηση είναι, αύριο χωρίς τον KP (Κέβιν Πάντερ), χωρίς τον Αλέκσα (Αβράμοβιτς), πολύ πίεση στους ώμους σου. Πώς προσπαθείς να διαχειριστείς αυτή την πίεση σε τέτοιου είδους έδρα, κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Καμία πίεση. Εμείς σαν ομάδα νιώθουμε όλο και πιο άνετα, σιγουρευόμαστε πως παίζουμε το παιχνίδι μας και καλύπτουμε αυτούς τους ρόλους. Έχουμε αντιμετωπίσει κάποιους τραυματισμούς και κάποιες απώλειες μέσα στη σεζόν. Είναι όλα αυτά αρκετά οικεία. Όλοι έχουν κάνει το δικό τους βήμα και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να πάρουμε τη νίκη».

Έχετε ήδη μια εμπειρία με τον Παναθηναϊκό. Τον κερδίσατε μια φορά στο Βελιγράδι. Πόσες ομοιότητες και πόσες διαφορές περιμένεις στο παιχνίδι αυτό;

«Αναμφίβολα θεωρώ πως έχουν δει πολύ βίντεο και θα βγουν στο παρκέ για να διορθώσουν τα πράγματα που δεν τους άρεσαν στο πρώτο παιχνίδι. Θα το κάνουμε και εμείς. Αυτό είναι το βασικό θέμα του παιχνιδιού, έχει να κάνει με προσαρμογές και διορθώσεις, ώστε να βγεις στο παρκέ και να παίξεις καλύτερα».

Μιλώντας για τον Παναθηναϊκό, τι ξεχωρίζεις όσον αφορά το παιχνίδι τους και την περιφέρειά τους ειδικά, όπου παίζουν με τον Σλούκα και τον Κέντρικ Ναν; Τι ξεχωρίζεις;

«Έχουν καλή περιφέρεια, έχουν καλή ομάδα επίσης. Αυτοί οι παίκτες έχουν την μπάλα στα χέρια τους την περισσότερη ώρα, παίρνουν αποφάσεις, διαβάζουν το παιχνίδι και είναι επιθετικοί στο να σκοράρουν. Ξέρουμε ποιους έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Και οι 5 παίκτες μας στο παρκέ θα σιγουρευτούν ώστε να τους κρατήσουν σε αυτό που πρέπει να κρατήσουμε».

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε sold out για το παιχνίδι αυτό. Έχεις εμπειρία σε γεμάτα γήπεδα. Πόσο μεγάλο κίνητρο και ενέργεια παίρνεις από τον κόσμο στις εξέδρες; Είτε παίζοντας με αυτούς στο πλευρό σου, είτε ως αντίπαλος.

«Πάντα λατρεύουμε να παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας. Δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτό. Είναι μια εμπειρία που δεν έχω βιώσει ποτέ ξανά. Μας αρέσει να παίζουμε σε καυτές έδρες. Έχοντας τον κόσμο να φωνάζει εναντίον μας, παίρνουμε ενέργεια. Θα υπάρχει πολύς κόσμος εδώ, πολύ ένταση και θα πρέπει να σιγουρευτούμε πως θα είμαστε ενωμένοι σε αυτό το παιχνίδι».

Μιλώντας για την Παρτίζαν, παίζεις υπό τις οδηγίες ενός εκ των σπουδαιότερων προπονητών στην Ευρώπη. Πολλοί τον αποκαλούν τον GOAT του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τι σημαίνει για σένα να παίζεις υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

«Είναι ευλογία. Το να έρχομαι στο εξωτερικό για πρώτη φορά και να παίζω για έναν προπονητή σαν αυτόν είναι κάτι που δεν έχουν πολλοί αυτή την εμπειρία. Είμαι χαρούμενος που έχω αυτή την εμπειρία, να είμαι σε θέση να μάθω, να τον συμβουλευτώ. Όταν έχεις τη δυνατότητα να γνωρίζεις κάτι ή να μάθεις κάτι, είναι πάντα σπουδαίο να έχεις τον καλύτερο δάσκαλο. Αυτό κάνω εδώ και είναι σπουδαίο για μένα».

Τι σου είπε ο Νίκολα Γιόκιτς για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

«Είναι ο καλύτερος στο παιχνίδι. Μίλησε αποθεωτικά γι αυτόν, για την πόλη του Βελιγραδίου και όλα. Είμαι ενθουσιασμένος που έκανα αυτή την κίνηση».

Είναι η πρώτη σου σεζόν στην Euroleague. Ποια είναι η μεγαλύτερη προσαρμογή στο παιχνίδι σου και πώς βλέπεις τον εαυτό σου στη λίγκα αυτή;

«Δεν ήρθα εδώ μα κάποιες προσδοκίες. Ήξερα ότι θα είναι μια προσαρμογή. Ήξερα ότι το στυλ παιχνιδιού ήταν πολύ διαφορετικό σε σχέση με τις ΗΠΑ και όσα ήμουν εξοικειωμένος. Είμαι έξυπνος παίκτης και είμαι σε θέση να προσαρμοστώ. Μαθαίνω κάθε μέρα για να συνεχίσω να γίνομαι καλύτερος, να βελτιώνομαι εδώ και να κάνω όλα αυτά που χρειάζεται».

Και τελευταία ερώτηση. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος της Παρτίζαν φέτος; Φαντάζομαι είδες τι συνέβη πέρυσι, ένα βήμα μακριά από το Final 4. Θεωρείς πως έχετε όλα τα εργαλεία για να βρεθείτε στο Final 4 φέτος;

«Θεωρώ πως ναι. Ξέρω πως είμαστε εδώ για να παλέψουμε για το Final 4, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Φυσικά, το Final 4 είναι ο στόχος για να φτάσεις, αλλά έχουμε όλα τα πράγματα και τη νοοτροπία για να κερδίσουμε τα πάντα».

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Παρτίζαν και όλη τη δράση της Παρασκευής